До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ретроградний Меркурій: як використовувати його задля власного добра

Другий ретроградний Меркурій у цьому році розпочнеться 29 травня. Астрологиня Ліза Стардаст пояснила, як можна пережити період ретроградності максимально плідно замість боротися з діючими енергіями і хаосом, які вони часто привносять у наше життя.

Photo: Zoe Ghertner

Другий ретроградний Меркурій 2021 року розпочнеться 29 травня, а разом з ним і увесь потенційний хаос, пов'язаний з астрологічним рухом планет. Проте, можна прожити цей період без втрат і стресу, достатньо плисти за течією і не боротися з діючими енергіями. Навчіться жити в балансі з небесними рухами. Не варто боятися ретроградного Меркурія.

Реклама

У сучасному світі ретроградний Меркурій став частиною повсякденного лексикону, тоді як важливість цього періоду визнається вже упродовж століть. До прикладу, ще у 1800-х роках фермери посилалися у своїх інструкціях на це явище, щоб узгодити посіви з найбільш сприятливим часом і небесними подіями року.

Що таке ретроградний Меркурій? Це всього лиш оптична ілюзія, коли здається, що Меркурій рухається небом у зворотному напрямку. Насправді швидкість руху планети просто набагато повільніша за швидкість Землі. Зазвичай це відбувається три або чотири рази на рік, і деякі астрологи вважають, що зміна напрямку планети має хаотичні наслідки для нас на Землі. Особливо це стосується комунікації і технологій (наприклад, може перестати працювати комп'ютер, можна пропустити важливий дзвінок або підписати поганий контракт).

Проте, всупереч поширеній думці, ретроградний Меркурій — непоганий час. Насправді, ретроградний рух може бути корисним періодом, щоб дати ще один шанс проєктам, які застопорилися, а також старим взаєминам, про які в звичайний час ми забуваємо. Ми можемо глибше зрозуміти наші минулі і поточні ситуації, здатні привести нас до успіху в майбутньому. Йдеться про те, щоб повернутися до минулих питань і внести необхідні зміни, щоб розпочати реалізацію старих планів зовсім по-новому. Якщо поставитися до періоду ретроградності правильно, можна прожити цей час без особливого збитку.

Хоча ретроградний Меркурій починається 29 травня і триває до 22 червня в повітряних Близнюках (Меркурій — їхня планета-покровитель), перші ознаки ретроградності відчуватимуться з 14 травня, а ретроспективний ефект триватиме до 9 липня (отже, вплив ретроградного Меркурія також буде відчутним за два тижні до початку і два тижні опісля). Саме в ці періоди спостерігатиметься найбільша турбулентність, так що приготуйтеся: змініть розпорядок дня і спростіть спілкування з іншими. Завжди майте при собі кристали, щоб захистити свою енергію — чорний турмалін (для відбиття негативних вібрацій), лазурит (для гарного спілкування) і цитрин (для позитивного настрою). Додайте кристали на електронних пристроях, щоб очистити енергію і допомогти собі підтримувати гарний настрій протягом усього ретроградного руху.

Ось як використовувати енергію ретроградного Меркурія для свого добра кожному знаку зодіаку.

Овен

Подумайте про те, яким тоном ви висловлюєте свої почуття до оточуючих, і чому вас не завжди розуміють. Ви помітите, що свою палку і напористу вдачу варто трохи остудити. Як тільки ви почнете спілкуватися з друзями і сім'єю м’якше і спокійніше — зможете розмовляти з ними без конфліктів, які виникали упродовж попередніх кількох тижнів.

Телець

Вам запропонують план швидкого збагачення, який здаватиметься дуже привабливим, але перш ніж погодитися, уважно перевірте контракт і ознайомтеся з умовами. Можуть виникнути проблеми, пов'язані з дрібним шрифтом, які заявлять про себе пізніше. Попросіть когось із друзів теж ознайомитися з контрактом, перш ніж вкладати у нього свої гроші.

Близнюки

Можливо, ви почуваєтеся трохи пригнічено, тому що у вашому житті є багато невирішених питань, з якими необхідно розібратися. Знайти практичний вихід з цих ситуацій буде складно, адже задіяні космічні енергії створять незначні перешкоди. Зупиніться на хвильку, віддихайтеся і складіть лаконічний план. Потім ви зможете перегрупуватися, щоб завершити всі справи і починання, які загальмувалися.

Рак

Як би далеко ви не втікали від минулого, воно все одно наздожене вас, так чи інакше. Залікувати старі рани складно, але можливо. Щоб уникнути повторних шрамів, працювати над собою потрібно з любов'ю, ніжністю і турботою. Не мучте себе своїми ж емоціями. Будьте ніжні і ласкаві до себе і дозвольте іншим підтримувати вас, коли це необхідно.

Лев

Представники цього знака часто відомі як лідери своєї групи друзів. Але упродовж наступних кількох тижнів ви будете для них не настільки відкриті, як раніше. Фокус вашої енергії спрямовуватиметься на вас самих, тому що ви перебуваєте в інтроспективному настрої. Радше за все, ваші друзі підтримають ваше бажання провести час наодинці з собою. Скоро ви знову почнете спілкуватися з усією вашою дружньою компанією.

Діва

Не вдається отримати бажану посаду? Перш ніж відмовитися від своїх професійних амбіцій, обговоріть з керівництвом варіанти інших доступних посад. Ви можете відчути себе краще, розмовляючи з керівником про професійні перспективи. Вам знадобиться трохи терпіння. Зірки схиляються на ваш бік.

Терези

Чи є щось, чого ви завжди хотіли навчитись, але не мали можливості? На щастя, зараз ви можете записатися на курс з вивчення предмету, який сприяєтиме інтелектуальному й духовному зростанню — і якщо будете займатися заради відчуття радості і задоволення, ваш дух прокинеться, і ви відчуєте ментальне зростання. Скористайтеся цією можливістю, щоб зустрітися і поспілкуватися з однодумцями.

Скорпіон

У цей період ваша розвинена інтуїція може давати збій, що змусить вас переглядати кожне рішення. Якщо ситуація або взаємини здаються неправильними, краще хай вони зачекають, поки ви подорожуєте своїми емоціями. Ви зможете зробити правильний вибір, якщо дасте собі час для того, щоб оцінити свої інтуїтивні відчуття, і застосувати логіку — так ви зможете максимально коректно опрацювати всю інформацію.

Стрілець

Приготуйтеся до того, що про себе нагадає ваше минуле. На вас може очікувати спілкування з колишньою коханою людиною, другом, колегою або кимось значущим з вашої юності. Якщо ви не хочете відновлювати спілкування в реальності і вступати в діалог, можете знайти своїх давніх знайомих в соціальних мережах, щоб зв'язатися з ними на відстані.

Козеріг

Використовуйте цей час, щоб проаналізувати всі свої поточні справи і визначити плани на майбутнє. Імовірно, ви з’ясуєте, що результат виконаних завдань буде помітно з часом. Впровадити зміни не складе труднощів, поки ви відкриті до перегляду деталей своїх планів. Коли ви заново організуєте свої цілі, то побачите, що їх легше реалізувати, ніж ви думали.

Водолій

Креативне бачення або захопливий проєкт, про який ви давно забули, почне відроджуватися. Замість того, щоб придушувати, пробудіть свій внутрішній артистизм, прийміть його. Запаліть полум'я всередині, ця іскра натхнення допоможе вам стати кращою версією себе, поважаючи всі свої прекрасні грані. Прямуйте за своїм серцем: воно приведе вас до сенсу вашого життя.

Риби

Оновлення та перестановка у вашому домі може здатися складним завданням. Ви можете зробити незначні зміни під час ретроградного руху планети, про які ви не пошкодуєте. Якщо не хочете використовувати нові барви для фарбування стін або обіднього столу, внесіть прості зміни, які можна буде легко переглянути в майбутньому. Освіжіть свій дім за допомогою мінімальних змін, на кшталт нової пишної рослинини або декоративних подушок, з якими звичний інтер'єр буде мати оновлений і яскравий вигляд.

Текст: Lisa Stardust

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.