До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що слід знати про ретроградний Меркурій

Ви знову зачинили двері, залишивши ключі в квартирі, втратили улюблені сонцезахисні окуляри або випадково видалили частину роботи з вашого комп'ютера? Так, є всі шанси, що ви надзвичайно незграбна або забудькувата людина, або, може бути, що це пов'язано з небесним тілом, що перебуває на відстані близько 46 мільйонів кілометрів від Землі.

Незалежно від того, стежите ви за подіями, що відбуваються за межами нашої планети, чи ні, протягом року існують моменти, коли Меркурій – найближчу до Сонця планету – важко ігнорувати. Ретроградний Меркурій – це оптична ілюзія, коли планета змінює курс і рухається у зворотному напрямку. Для шанувальників гороскопів і астрології це ознаменовує, що життя, швидше за все, вийде з ладу. Ця подія відбувається тричі на рік і перша 2020 року розпочнеться 17 лютого і триватиме до 10 березня.

Реклама
Що каже наука про ретроградний Меркурій?

Доктор Меггі Адерін-Покок, відома вчена-космонавт, викладач природних наук і авторка книжки The Sky at Night: Book of the Moon – A Guide to Our Closest Neighbour і дитячої Dr Maggie's Grand Tour of the Solar System, пояснює явище ретроградного Меркурія з боку науки. "Якщо ми подивимося на Меркурій, він розташований ближче до Сонця, ніж до Землі, і його орбіта навколо Сонця набагато коротша, всього 88 днів порівняно з нашими 365,25. Це означає, що Меркурій подорожує навколо Сонця більше чотирьох разів порівняно з нашою орбітою. Коли Земля і Меркурій перебувають на одній стороні Сонця на своїх орбітах, здається, що Меркурій рухається по небу із заходу на схід. Коли Меркурій обганяє Землю на своїй внутрішній орбіті, схоже на те, що він змінює напрямок і рухається ретроградно. Зазвичай це відбувається приблизно тричі на рік".

"Уявіть, що ми сидимо в нерухомому поїзді, – продовжує вона. – Поїзд на сусідній платформі повільно починає рухатися вперед, але потім наш рушає і обганяє його. Якщо ми не знаємо, що наш поїзд рухається, те, що ми бачимо, це те, що поїзд поруч з нами повільно рухається вперед, потім вирівнюється з нами і тоді, очевидно, рухається назад. Ми бачимо це, хоча насправді жоден з потягів не рухається задом наперед. Вся справа в відносних позиціях".

Кожна планета в нашій сонячній системі є ретроградною, і варто врахувати, що якби ми стояли на поверхні Меркурія і дивилися на Землю, то, здавалося б, що вона теж рухається в зворотному напрямку. Але, наприклад, на відміну від Марса, орбіта Меркурія менша, і тому подія відбувається частіше. І незважаючи на те, що є логічне астрономічне пояснення того, чому Меркурій "змінює" курс, астрологи вважають, що відбувається щось важливіше.

Яке астрологічне значення ретроградного Меркурія?

Сьюзен Міллер, мабуть, одна з найвідоміших у світі астрологів: її сайт Astrology Zone збирає 309 мільйонів переглядів сторінок на рік і має 11 мільйонів унікальних користувачів – і це якщо не брати до уваги її феноменально успішний додаток з однойменною назвою. "Ретроградний Меркурій – це єдина подія, яка зачіпає всі знаки Зодіаку, – каже Міллер. – Однак найбільше він впливає на Діву і Близнюків, бо планета керує цими знаками. Коли Меркурій ретроградується, багато чого змінюється, але ми до певного часу не можемо бачити напрямок, у якому рухаються речі. Світ у цей час змінюється".

Астрономія і астрологія можуть мати схожу історію походження, але тепер ці дві галузі абсолютно різні. Астрономія ставиться до вивчення Всесвіту за межами нашої планети; астрологія – це вивчення того, як усе, що перебуває за межами Землі, впливає на нас. Для астрологів, таких як Міллер, зміна напрямку Меркурія знаменує хаотичні наслідки для нас тут, на Землі. "Ви не повинні купувати комп'ютер або автівку, або телефон під час ретроградного Меркурія, бо можуть виникнути проблеми з цими речами. Також не слід підписувати будь-які контракти, бо ви виявите, що щось прогавили, і пізніше вам доведеться переглянути умови. Я також не рекомендувала б іти на перше побачення під час ретроградного періоду; це впливає на комунікацію, тому ви можете вибрати не ту людину", – каже Міллер.

"Було багато теорій, які намагалися обґрунтувати, чому рух Меркурія може впливати на людей, – каже Адерін-Покок. – Дехто припускає, що гравітаційна сила Меркурія діє на воду в наших тілах. Але наукові розрахунки показують, що проходячи повз рухомої машини на відстані декількох метрів, гравітаційний ефект буде сильнішим, ніж у Меркурія, який набагато масивніший, але перебуває на відстані 77 мільйонів кілометрів".

Як поводитися під час ретроградного Меркурія?

Згідно з Міллер, з астрологічного погляду Меркурій не такий суворий і похмурий, як нам здавалося. "Астрологія – це весело, вона показує вам можливості, а завдяки інтернету вона популярна як ніколи", – каже Міллер.

Отже, чого ж тоді очікувати? "Ретроградний Меркурій – чудова пора для повернення; повернутися до старих проєктів, старих знайомих і колег. Як люди, нам подобається рухатися вперед, але ретроградний Меркурій – це чудова можливість зупинитися і переоцінити те, що відбувається в житті", – каже астролог. Також вона акцентує увагу на тому, що не завадить проявити деяку обережність: "Я дуже виважено розмірковую про речі під час ретроградного Меркурія. Я тричі перевіряю інформацію про рейс, знімаю сережки і кладу їх у свій гаманець перед тим, як сісти до машини, щоб не втратити їх, і перевіряю, щоб моя візитна картка була приклеєна до задньої частини телефону".

Не важливо, чи стоїте ви впевнено на ногах і логічно все обґрунтовуєте, чи більше схильні вірити в незрозуміле, одне можна сказати напевно: остання частина 2019 року буде насиченою подіями.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.