До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що на сніданок: 3 небанальні ідеї, які приємно здивують

Щоб сніданок був на радість навіть у спекотні дні, пропонуємо спробувати 3 солоних рецепта, в яких вас здивують карамелізовані в соєвому соусі гриби, підігріті томати з базиліком і кукурудзяна тортилья з легкою начинкою.

Хрусткий тост з карамелізованими грибами

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

Реклама

2 скибочки хліба (на вибір);

200 г грибів;

1 маленький стиглий авокадо (нарізати шматочками);

½ склянки нарізаних коктейльних помідорів;

¼ склянки соєвого соусу;

1 лайм;

1 ст. л. свіжої кінзи (нарізати);

1 ч. л. спецій (на вибір).

Приготування:

  • Для початку карамелізуються гриби в соєвому соусі на пательні — на середньому вогні упродовж 5 хвилин. Вони мають стати золотисто-коричневими і добре покритися соусом. Готові гриби перекладіть у миску.
  • На тій же пательні підсушіть хліб.
  • Авокадо розімніть на пюре, змішайте з соком лайма і викладіть на тости.
  • Потім викладіть на тости гриби, помідори і кінзу.
  • Приправте улюбленими спеціями.

Кукурудзяна тортилья з квасолею і редискою

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

1 кукурудзяна тортилья;

¼ склянки консервованої чорної квасолі (добре промити);

1 ч. л. меленого кмину;

2 яйця (одне ціле і один білок);

1 ½ склянки нарізаного шпинату, капусти калі або салатного листя;

2 ч. л. кокосової олії;

4 маленьких помідора черрі (нарізати кубиками);

1 невелика редиска (нарізати тонкими скибочками);

Мікрогрін для прикрашання;

Гострий соус (за бажанням).

Приготування:

  • У мисці змішайте яйця і залиште їх обабіч.
  • У невеликому сотейнику на середньому вогні нагрівайте квасолю з кмином.
  • Поки квасоля гріється, на окремій пательні нагрійте чайну ложку кокосової олії і злегка припустіть зелень.
  • Готову зелень викладіть на тарілку. Пательню витріть насухо.
  • На злегка розігрітій пательні розтопіть ложку кокосової олії, що залишилася. Додайте яйця і злегка перемішуйте їх, щоб вийшов скрембл.
  • На тарілку викладіть підігріту тортилью. Зверху викладіть квасолю, зелень, яйця, помідори, редиску і мікрогрін. За бажанням додайте гострий соус.

Кіноа-боул з томатами і базиліком

Photo: Getty Images

Інгредієнти:

2 яйця (пашот або варених);

1 склянка кіноа;

2 склянки води;

1 ст. л. оливкової олії;

2 зубчика часнику (подрібнити);

1 склянка коктейльних помідорів (нарізати);

½ склянки свіжого листя базиліка;

1 ст. л. чорного перцю;

1 ст. л. солі.

Приготування:

  • У середній каструлі змішайте дві склянки води, склянку кіноа і сіль. Доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і накрийте кришкою. Готуйте 12-15 хвилин.
  • Тим часом на пательні нагрійте оливкову олію і додайте часник. Готуйте, поки часник не віддасть свій аромат і не вкриється золотистою скориночкою.
  • До часнику додайте помідори і базилік. Приправте перцем і тушкуйте 2-3 хвилини. Зніміть з вогню.
  • Готову кіноа розділіть на дві маленькі миски. Зверху викладіть тушковані з базиліком помідори і яйце.
  • Страву подавайте теплою.

За матеріалами vogue.com і teenvogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.