До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Різдвяні традиції королівської сім'ї

Сандрингемский дворец в Норфолке, дом принца УэльскогоФото: Getty Images

Різдвяні традиції недоторкані навіть для королівської сім'ї. Кожен рік королева відправляється в Сандрінґемський палац у Норфолку до 20 грудня, а інша частина сім'ї приїздить прямо перед Різдвом в обідній час. Vogue.ua розповідає, що монархи люблять їсти та пити, а також, чим вони займаються під час свята.

Королівська родина німецького походження, тому в їхніх святкуваннях присутні німецькі традиції. Після прибуття монархів прислуга супроводжує їх в особисті кімнати, поки весь багаж вивантажується. Усі різдвяні подарунки кладуть на столи для кожного члена королівської сім'ї. Напередодні Різдва після пообіднього чаю вони відкривають подарунки.

Реклама
Герцогиня Кембриджская Кэтрин и принц Уильям, герцог Кембриджский с детьми после рождественской службы в церкви Св. МэриФото: Getty Images

Різдвяний ранок, сім'я збирається на сніданок перед тим, як попрямувати до церкви. Після служби проходить великий обід, меню якого з року в рік не змінюється: салат з креветками або омарами, смажена індичка і всі традиційні гарніри (пастернак, морква, брюссельська капуста), а на десерт різдвяний пудинг з маслом з коньяку. Після трапези всі дивляться різдвяне звернення королеви.

Первое рождественское обращение королевы Елизаветы II, Сандрингемский дворец, 1952 годФото: Getty Images

Пізніше монархи розпоряджаються часом на свій розсуд, до того, як знову збираються на пообідній чай і традиційний різдвяний фруктовий пиріг. Увечері королівська трапеза – фуршет з 15-20 різних страв. Це завжди шведський стіл з шеф-кухарями за столами.

Однією з традицій Даунтонського абатства є та, в якій Її Королівська Величність отримує можливість служити тим, хто зазвичай служить їй. Перед різдвяним буфетом черговий шеф-кухар відправляється в їдальню і вирізає печеню з індички, і як тільки він закінчить це робити, Її Величність представляє шефу стакан віскі. Це єдиний раз, коли кухар входить до їдальні і пропускає стаканчик з королівською родиною. Це точно улюблена традиція прислуги.

Рождественская ель в Винздорском замкеФото: Getty Images

У той час, як Букінгемський палац завжди прикрашений по-різдвяному, Сандрінґемський палац – приватна резиденція, і тому виглядає скромніше. Королева не марнотратна, тому декор мінімальний. Королівська сім'я прикрашає велику ялинку і сріблясте штучне дерево у їдальні, якому близько 30-ти років.Фото: Getty Images

Читайте також:

Навіщо дивитися другий сезон серіалу "Корона"

Королівська дієта: що їсть та п'є Єлизавета ІІ

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.