До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яким буде продовження книжки "Оповідь служниці" Маргарет Етвуд

Новий роман Маргарет Етвуд "Заповіти", продовження книжки "Оповідь служниці", ще до свого виходу потрапив у лонглист Букерівської премії. Чому весь світ так чекає продовження популярної антиутопії, знає Vogue.ua.

Нова книжка канадської письменниці і фіналістки Букерівської премії Маргарет Етвуд називатиметься "Заповіти" (The Testaments). Її вихід запланований на 10 вересня 2019 року, але говорять про неї вже рік: завдяки серіалу "Оповідь служниці" однойменна книжка Етвуд отримала друге життя і пильну увагу з усіх усюд, і очевидно, що вихід продовження зараз дуже на часі. Письменниця зізнається: на створення другої частини її надихнули запитання глядачів серіалу про пристрій Гілеада – вигаданої тоталітарної держави, в якій відбувається дія роману. "Все, що ви коли-небудь запитували мене про Гілеад і його внутрішню роботу, стало джерелом натхнення для цієї книжки. Ну, майже все! Ще одне джерело натхнення – це світ, в якому ми з вами живемо", – каже Етвуд.

Реклама
Маргарет Етвуд для W magazine

Нагадаємо, що роман "Оповідь служниці" надрукували 1985 року, а його дії розвиваються в тоталітарній Республіці Гілеад, де до влади прийшли християнські радикали, які ненавидять жінок і використовують їх як служниць і родильниць. Книжку номінували на Букерівську премію, а 2017 року вона отримала світове визнання завдяки екранізації каналу Hulu, головну роль в якій зіграла талановита драматична акторка Елізабет Мосс. Серіал продовжили вже на три сезони, а Етвуд тим часом взялася за продовження книжки. Події нової роботи авторки відбуватимуться через 15 років після подій "Оповіді служниці", а розповідь йтиме відразу від трьох осіб.

Деталі сюжету поки не розголошують, але це буде одна з головних літературних подій року. Як каже Пітер Флоренс, суддя Букерівської премії: "Договір про нерозголошення спойлерів не дозволяє мені описати, хто, як, чому і навіть, де все відбуватиметься ... це жахливо і захопливо, бо книжка – неймовірна". Члени журі Букерівської премії вже прочитали неопублікований роман – і те, що книжка потрапила в лонглист, тільки додає інтриги.

"Заповіти" чекає велика промо-кампанія. Етвуд повідомила, що восени вона вирушить у тур Великобританією на підтримку книжки. 9 вересня світова прем'єра "Заповітів" відбудеться в лондонському книжковому магазині Waterstones на Пікаділлі, а 10 вересня Етвуд представить роботу в Національному театрі, де її обговорення транслюватимуть тисячі кінотеатрів по всьому світу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.