До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Разом чи нарізно: 5 нон-фікшн книг про взаємини

Що таке любов? Як спілкуватися з дітьми? І як збудувати щасливі взаємини, коли здається, що це неможливо? Vogue.ua зібрав 5 нон-фікшн книг, які допоможуть зрозуміти себе трохи краще.

Photo: Hinterhaus Productions / Getty Images
"Почуття кохання. Новий науковий підхід до романтичних стосунків", Сью Джонсон

За романтичними стосунками можна натхненно спостерігати в кіно та зачитуватися пристрасними й ніжними діалогами у книгах. Але насправді найчастіше нам доводиться мріяти про інструкцію — як побудувати кохання? Як його зберегти? І що це за таке почуття? Засновниця емоційно-фокусованої терапії Сью Джонсон написала книгу, в якій пояснила, як формується почуття кохання та чому буває страшно чи здається безглуздим боротися за стосунки.

Реклама
"Як шкода, що мої батьки про це не знали (і як пощастило моїм дітям, що тепер про це знаю я)", Філіпа Перрі

Ця книга — своєрідний посібник для батьків. Психотерапевтка Філіпа Перрі відповідає в книзі на запитання, які турбують матерів і батьків. Її відповіді обіцяють допомогти прийняти й зрозуміти почуття дитини, а також побудувати здоровий фундамент взаємин на майбутнє.

"Обійми мене міцніше", Сью Джонсон

Ще одна книга Сью Джонсон, в якій авторка якраз випробовувала емоційно-фокусовану терапію на парах. Так, наукове дослідження кохання можна почати з цієї книги, щоб стати ближчим до визначення, що ж таке любов, у чому її сила і як вибудовувати діалог і свою поведінку, щоб досягти щастя у взаєминах. Реальний досвід семи пар допомагає наблизитися до відповіді.

"Близько до серця. Як жити, якщо ви занадто чутлива людина", Ілсе Санд

Існує припущення, що чим краще ви відчуваєте, знаєте і приймаєте себе, тим більш довірливі й близькі стосунки можете створити. Ілсе Санд, датська психотерапевтка і письменниця, є високочутливою людиною. У своїй книзі вона докладно розповідає, чим підвищена чутливість відрізняється від чутливості "звичайної" і пояснює, як обернути цю особливість собі на користь.

"Люби себе — не важливо, з ким ти", Єва-Марія Цурхорст

Відома у всьому світі психотерапевтка Єва-Марія Цурхорст радить не тікати зі стосунків, коли здається, що вони стали натягнутими, а звернути увагу на свої очікування й поговорити про них із партнером. Коли чесність і довіра вважаються головними цінностями здорових стосунків, уміння чути себе й заявляти про свої бажання – необхідна навичка для щасливого життя із самим собою.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.