До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових книг для відпустки

Попри все, літо 2020 прекрасне: ми подорожуємо Україною, вивчаємо водоспади й каньйони в рідній країні та, найімовірніше, навіть зможемо поїхати до Хорватії чи Туреччини. Важливий супутник у подорожах — гарна книга. Vogue.ua зібрав головні новинки, які зроблять відпустку ще змістовнішою.

"Нормальні люди", Саллі Руні

У серпні у "Видавництві Старого Лева" виходить український переклад бестселера, вже два роки обговорюваного в усьому світі, — "Нормальні люди" Саллі Руні. Цього літа про книгу заговорили знову — з нагоди виходу серіалу за її мотивами. Якщо ви раптом пропустили його, подивіться обов’язково — він прекрасний. Ну а для того, щоб прочитати роман, немає ліпшої пори, ніж літо — коли життя відчуваєш гостріше, так, ніби в юності. До того ж "Нормальні люди" — книга про перше кохання, прихильності, дорослішання. Її головні герої — Маріанна і Коннелл — живуть у невеликому місті Слайго в Ірландії й закохуються одне в одного. Маріанна із заможної родини, у неї білосніжний маєток на пагорбі й успішна мама. Мати Коннелла працює прибиральницею в будинку Маріанни. Роман головних героїв почнеться в школі, продовжиться в університеті в Дубліні, але не отримає щасливого завершення в дусі "і жили вони довго й щасливо". Герої люблять одне одного, але соціальна прірва й власні травми не дають їм змоги бути щасливими разом. Саллі Руні стверджує, що перша любов не завжди має закінчуватися щасливо — але в будь-якому разі вплине на вас і на те, ким ви станете в майбутньому.

Реклама
"Знайди мене", Андре Асіман

Андре Асіман, один з найпопулярніших сучасних письменників, прославився у 2007 році завдяки роману "Називай мене своїм ім’ям" про кохання двох юнаків. Але справжня слава до нього прийшла у 2017-му, коли книгу екранізував Лука Гуаданьїно, а головні ролі зіграли Тімоті Шаламе й Амрі Гаммер. Торік Асіман випустив роман "Знайди мене" — продовження бестселера "Називай мене своїм ім’ям". Роман розповідає про трьох героїв, Еліо, його батька Семюєля й Олівера, які зустрічаються через роки після того пам’ятного літа на віллі в Італії. Книга досліджує життя Олівера впродовж двох десятиліть після того, як він повернувся в Штати, залишивши Еліо, і розповідає вже не про юнаків, а чоловіків, які люблять одне одного. Частина книги написана від імені батька Еліо, який уже в літах закохується в молоду жінку. Докладніше про книгу читайте в інтерв’ю.

"Американський мрійник", Томмі Гілфіґер, Пітер Ноблер

У цій книзі дизайнер Томмі Гілфіґер разом з письменником Пітером Ноблером розповідає про своє життя, про ідеологію бренду й історію його створення — і про те, як вдалося зробити маркетингову революцію в індустрії моди. У книзі зроблено акцент на непростому дитинстві Гілфіґера: він виріс у багатодітній родині, страждав на дислексію, провалився на іспитах до середньої школи й постійно скандалив з батьком. І всупереч (або завдяки?) цьому домігся неймовірних успіхів. Біографія Гілфіґера вийшла у 2016 році в Штатах і стала бестселером, а тепер її можна прочитати й українською. Переклад виходить у видавництві "Наш формат".

"Чотири священні секрети"

У видавництві "Основи" вийшов український переклад світового бестселера подружжя й філософів Притаджі й Кришнаджі. Вони заснували школу медитації O&O Academy і є духовними наставниками зірок Голлівуду, успішних бізнесменів, політиків з усього світу. Їхня книга "Чотири священні секрети" (Four Sacred Secrets) вийшла торік і всього за кілька тижнів стала бестселером на Amazon, LA Today, US Today. Книга розповідає про те, як позбутися тривог і жити в гармонії із собою. Вихід видання українською мовою ініціювала Олександра Дергоусова, яка навчається в O&O Academy і зізнається: книга змінила її ставлення до життя й багатьох проблем. Крім усього іншого, книга прекрасно видана і її дуже приємно тримати в руках.

"Шалено багата китайська дівчина", Кевін Кванн

Кевін Кван — популярний письменник походженням із Сінгапуру, який виріс у багатій родині, отримав престижну освіту в Штатах, працював дизайнером у журналі Interview, пізніше керував власним дизайн-агентством. Але уславився Кван насамперед як романіст — він автор сатиричних книг "Божевільно багаті азійці", "Китайська багата подруга" і "Проблеми багатих людей". Фільм за його романом "Шалено багаті азійці" заробив 240 млн доларів у прокаті, а сам Кван увійшов до сотні найвпливовіших людей Америки. Нік, герой його нового роману "Шалено багата китайська дівчина" — нащадок відомого китайського роду й багатий спадкоємець, який хоче вирватися з кола обраних і одружитися зі звичайною дівчиною. Але зробити це не так просто, коли ти багатий і знаменитий.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.