До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових детективів, які варто прочитати цієї осені

Якщо з настанням осені ви почали нудьгувати, то проведіть вечори на канапі з користю і задоволенням. На допомогу — наша добірка нових і якісних детективів.

"Убивчий білий", Роберт Гелбрейт

Продовження пригод приватного детектива Корморана Страйка і його напарниці Робін, вигаданих літературним альтер его Джоан Роулінг. Це вже четверта книга, яку автор видає під псевдонімом Роберта Ґалбрейта. Якось у офіс приватного детектива приходить дивний хлопець на ім'я Біллі Найт, очевидно не при собі, і просить розслідувати давнє вбивство дитини, свідком якого він нібито став. Намагаючись докопатися до правди, Страйк та Робін виходять на плутаний слід, який приводить їх до британського парламенту і до зловісного сільського маєтку, де на них чекають таємниці і відкриття. Невідомо, що буде для детективів складнішим — розкрити цю справу чи розібратися в своїх почуттях одне до одного.

Реклама

КМ-букс, переклад Наталя Ференс

"Агенція Локвуд і Кº. Череп, що шепоче", Джонатан Страуд

Той випадок, коли підліткові книги захоплюють дорослих і не відпускають до останньої сторінки. Друга книга з популярної серії "Агентство "Локвуд & К" відомого британського письменника Джонатана Страуда. Наполегливий Ентоні Локвуд, книголюб Джордж Кабінс і відважна Люсі Карлайл — найкращі лондонські фахівці зі знешкодження привидів. Нові клієнти звертаються з проханням допомогти їм під час ексгумації тіла Едмунда Бікерстафа, лікаря вікторіанської епохи, який все життя намагався налагодити спілкування з мерцями. Все йде чудово, поки не з'являється таємничий фантом, а череп, замкнутий у склянці — найдивовижніший з привидів Локвудовоі колекції, — починає своїм наполегливим шепотінням дошкуляти Люсі...

"А-ба-ба-га-ла-ма-га", Володимир Панченко

"Експрес до Ґаліції", Богдан Коломийчук

Цей детектив перенесе вас до Львова навесні 1906 року. До Першої світової залишається ще кілька років, але шпигунські війни в самому розпалі. Під час відпустки в Швейцарії комісар львівської поліції Адам Вістовічі несподівано втягується в небезпечну шпигунську гру. Секретні документи, зникнення з клініки в курортному Бадені дивного пацієнта і вбивство викладача німецької — як це все пов'язано між собою і чому слідство веде до Львова?

"Видавництво Старого Лева"

"Зруйнована гавань", Тана Френч

Ірландська письменниця Тана Френч — одна з найсильніших письменників-криміналістів за версією New York Times і Guardian і блискуча майстриня психологічного детективу. Серед її шанувальників — Стівен Кінг, а саму Френч називають новою Донною Таррт. Українською її видають уперше, і це визначна подія для тих, хто любить класну прозу, небанальні сюжети і гарну мову. Сюжет закручений навколо розслідування, яке доручено двом детективам. "У невеликому містечку неподалік Дубліна скоєно напад на сім'ю Спейн — біля моря, в напівзаселеному житловому масиві. Відомо, що це розслідування має найвищий пріоритет. Справа на перший погляд проста: чоловік убив своїх дітей і намагався вбити дружину, а потім наклав на себе руки. Проте деталі і відсутність слідів злому вказують на інше"...

Vivat, Богдан Вацка

"Я бачу, вас цікавить пітьма", Ілларіон Павлюк

Ілларіон Павлюк — успішний український журналіст-репортер, телевізійний продюсер і письменник. Його роман "Танець недоумка" в 2019 році було номіновано на премію "Книга року BBC-2019". Новий роман "Я бачу, вас цікавить пітьма" — історія про темряву серед нас. "Київського кримінального психолога Андрія Гайстера відправляють консультантом в богом забуте селище Буськів Сад. Зимової ночі там зникла маленька дівчинка. А ще там водиться Звір — серійний маніяк, вбивств якого місцеві жителі вважають за краще не помічати... У цьому проклятому селищі, де все по колу і всі живуть життям, ненавидять, розслідування постійно заходить у глухий кут. Андрій вірить, що загублена дівчинка, попри все, жива і він її знайде. Але нікому, крім нього, це не потрібно".

"Видавництво Старого Лева"

Матеріал створено при підтримці інтернет-магазину Yakaboo

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.