До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Поклик пекла" — новий гіт Netflix, який б’є всі рекорди

Netflix продовжує цієї осені бити всі рекорди переглядів. Не встигли глядачі ще відійти від жорсткої "Гри в кальмара", як компанія показала новий гостросюжетний серіал з Південної Кореї. Називається він "Поклик пекла" і вже очолив щотижневий список найпопулярніших серіалів цієї стримінгової платформи. Його прем’єра відбулася 19 листопада, а шоу вже подивилися понад 40 мільйонів глядачів. Також "Поклик пекла" встиг увійти до четвірки проєктів Netflix з найбільшою кількістю переглядів.

Реклама

"Поклик пекла" — це мінісеріал, що складається всього із шести епізодів. Його сюжет розгортається в зовсім недалекому майбутньому — у 2023 році. Люди раптово починають отримувати повідомлення з датою їхньої смерті, а потім приходять монстри, які забирають їх до пекла в точно названий час. Це все веде до масової паніки й істерії, паралельно з якими починають підсилюватися релігійні настрої. З’являється дедалі більше фанатиків, які пов’язують ці страхіття з тим, що настав час кари за всі гріхи. Гуртує навколо себе релігійних фанатиків секта "Нова істина". Головний герой серіалу — поліційник, який намагається розібратися в усьому цьому хаосі, а всіх містичних героїв сприймає як звичайних підозрюваних. Ускладнює його роботу дружба єдиної дочки з лідером "Нової істини".

Кадр із серіалу "Поклик пекла"

Попри фентезі-опис "Поклик пекла" знято дуже реалістично, ніби головні герої серіалу — це твої сусіди. Режисер Ену Сан Хо спеціально використав цей контраст між виразною правдоподібністю й фантастичним складником, що викликає асоціації із сучасною масовою істерією навколо проєктів Marvel. До речі, основою шоу став комікс, який написав сам Ену Сан-Хо. Його спеціально створено для читання зі смартфона. Глядач уже знає режисера за картинами "Потяг до Пусана", "Телекінез" та "Станція „Сеул"".

Кадр із серіалу "Поклик пекла"

Як і в серіалі "Гра в кальмара", у "Поклику пекла" порушуються соціальні проблеми Південної Кореї. Якщо в "Кальмарі" глядач побачив проблему економічної нерівності в країні, то Ену Сан Хо прагне поговорити про щораз більшу популярність фанатичних релігійних організацій у його рідній країні. Саме тому події серіалу відбуваються в Сеулі, а не якійсь вигаданій державі.

Кадр із серіалу "Поклик пекла"
Кадр із серіалу "Поклик пекла"

Кінокритики по-різному оцінюють "Поклик пекла". Зокрема, на впливовому порталі IMDb його рейтинг становить усього 6,8 бала з 10. Частина респондентів пише, що демони мають трохи комічний вигляд, подібно до суміші Кінг-Конга й Халка, а інші зазначають жорсткість деяких сцен. Однак загальне враження від серіалу позитивне, адже він демонструє головне — людська жорстокість іноді набагато страшніша за будь-яких монстрів.

Кадр із серіалу "Поклик пекла"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.