До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що потрібно знати про новий фільм Netflix "Ребекка"

У жовтні Netflix випускає екранізацію культового роману Дафни дю Мор’є "Ребекка". Vogue.ua знає перші подробиці.

"Ребекка"
Про що "Ребекка"
"Ребекка"

Роман "Ребекка" англійської письменниці Дафни Дю Мор’є давно став літературною класикою. Книга вийшла в 1938 році й має численні перевидання. Роман приніс світову славу її авторці й увійшов до сотні найкращих детективів усіх часів. Оповідь ведеться від імені молодої жінки (її грає Лілі Джеймс): вона працює компаньйонкою найбагатшої жінки, і на Лазуровому узбережжі знайомиться із сумним і вродливим аристократом Максиміліаном де Вінтером (Армі Гаммер). Вони закохуються одне в одного, одружуються, і дівчина переїздить до його маєтку в Мендерлі. Рік тому в Максиміліана таємниче загинула дружина (потонула під час подорожі на яхті), і її дух все ще відчувається в будинку, де всім орудує холоднокровна економка міс Денверс. Героїня страждає і вважає, що їй не вдасться змусити Максимілліана забути про загиблу дружину... "Ребекку" екранізували не раз: у 1940 році це зробив Альфред Гічкок, а головні ролі зіграли Джейн Фонтейн і Лоуренс Олів’є. Фільм отримав 11 номінацій на "Оскара" — і дві статуетки. У 1997 році вийшла телевізійна драма з Емілією Фокс і Даяною Рігг у головних ролях. А у 2020 році за екранізацію культової книги взялася студія Netflix.

Реклама
Хто в головних ролях
"Ребекка"

Як і в попередніх екранізаціях, ставка в цій стрічці зроблена на дует головних акторів: це Лілі Джеймс (зірка фільму "Абатство Даунтон") і Армі Гаммер ("Називай мене своїм ім’ям"). Жорстоку місіс Денверс, яку в оригіналі зіграла Джудіт Андерсон, цього разу зіграє Крістен Скотт Томас. Кілі Гоуз грає сестру Беатріс, а Сем Райлі — Джека Фейвелла, підозрілу людину, пов’язану з Ребеккою. Режисер стрічки — Бен Вітлі, знайомий нам за фільмом "Висотка". Джейн Голдман ("Кінгсман", "Зоряний пил") написала сценарій.

Трейлер

Netflix випустили перший трейлер до фільму 8 вересня — він такий гарний, що від нього мурашки по спині. Відтворюючи відчуття нав’язливих снів, які не дають спокою другій місіс Де Вінтер, він показує, що в маєтку Мендерлі є відчуття неминучості. Не кажучи вже про те, що акторський склад викликає захват — зокрема, льодовий вихід актриси Крістен Скотт Томас у ролі місіс Денверс, від якого серце холоне.

Коли прем’єра
"Ребекка"

Знімали "Ребекку" минулого літа у Великій Британії. Більшу частину сцен, що відбуваються в маєтку Мендерлі й навколо, фільмували в Денвері, у Гартленд Квей. Прем’єра "Ребекки" запланована на 21 жовтня, так що маємо досить часу, щоб перечитати цей блискучий готичний роман Дафни Дю Мор’є.

Текст: KATIE BERRINGTON, ELLE TIMMS

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.