До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Три причини сходити на фільм "Пороховий коктейль"

15 липня в українських кінотеатрах стартує екшн-комедія "Пороховий коктейль" із зірковим акторським складом, у якому виконує соло руда шотландка Карен Гіллан, зірка "Доктора Хто", "Джуманджі", "Вартових Галактики" і фінальних "Месників". Компанію їй підібрали відповідну: це зірка серіалу "Гра престолів" Ліна Гіді, номінанти на "Оскара" Пол Джаматті та Анджела Бассетт, а також Карла Гуджино і Хлої Коулман, яку відкрили завдяки шоу "Велика маленька брехня". Фільм вже охрестили сумішшю "Джона Віка" і "Хижих пташок".

Про сюжет

"Пороховий коктейль" розповідає про небезпечну дівчину Сем (Карен Гіллан). Її мама Скарлетт (Ліна Гіді) була професійною кілеркою і працювала на загадкову Фірму — організацію, що любить правила і не любить зайвого галасу. Після несанкціонованої місії Скарлетт змушена залишити дочку під опікою свого зв’язківця Нейтана (Пол Джаматті) і стати втікачкою. Через 15 років тепер уже доросла Сем, що ніколи не знала іншого способу життя, і сама стала кілеркою. Але змінивши двічі плани Фірми, вона залишається без захисту своїх заступників та ще й з дитиною, що потребує її допомоги. Добре, що мама ніколи не спускала дочку з ока. Разом зі своїми подругами, загадковими Бібліотекарками, Сем і Скарлетт готові пригостити всіх непроханих гостей своїм фірмовим "пороховим коктейлем".

Як відбувався кастинг

Режисер стрічки Навот Папушадо визнає, що Карен Гіллан була головною кандидаткою на роль Сем: "У Карен поєднується все, що треба для цієї ролі, — прекрасне почуття гумору й самоіронія, чудовий атлетизм. Я дуже хвилювався, коли її агент підтвердив, що Карен прочитала сценарій і готова до зустрічі".

Реклама

Сама Карен Гіллан також зізнається, що була готова зніматися у фільмі після першого прочитання сценарію: "Я була в захваті від сценарію і всіх позначок Навота на берегах: я змогла уявити цих героїв, змогла зрозуміти, яку атмосферу він хоче створити. Характер Сем чудовий: ідеальне поєднання впевненості у своїх навичках і невеликих дитячих комплексів, сухого почуття гумору й турботи. А ще я зрозуміла: якщо хочу це зробити, то доведеться старанніше тренуватися. Так, досвід я маю, але „Пороховий коктейль" потребував абсолютно іншого рівня майстерності". Зірка "Ігри престолів" Ліна Гіді також за тиждень після згоди Карен зголосилася на участь у проєкті.

На ролі трьох Бібліотекарок Папушадо вирішив запросити яскравих драматичних актрис. Це номінантка на "Оскара" Анджела Бассетт, зірка блокбастерів "Чорна пантера" і "Місія неможлива: Фолаут". Її напарницями стали зірка "Дітей шпигунів", "Вартових" і "Привидів будинку на пагорбі" Карла Гуджино та китайсько-малайзійська суперзірка Мішель Єо, відома за стрічками, як-от "Тигр підкрадається, дракон ховається", "Мемуари гейші", "Леді" та "Шалено багаті азійці".

Для ролі діловитого Нейтана, зв’язківця дівчат-кілерок і Фірми, було запрошено номінанта на премію "Оскар" Пола Джаматті, що також був приємно здивований оригінальністю сценарію: "Фільм відразу занурює вас у незвичний світ кілерів: усе нібито так само як у нас, але взагалі-то не зовсім. Фільм не зловживає нудними поясненнями, а пускає глядача в цей божевільний світ розбиратися самотужки. Це було страшенно цікаво".

Про знімання й стилістику фільму

"Навот явно постарався виправдати назву, змішавши все в правильних пропорціях: комедію, інтригу, екшн та елементи нового кримінального Всесвіту. Для цього нам, звісно, довелося попітніти й попрацювати з найкращою каскадерською командою, але результат, безумовно, був того вартий", — зазначає Ліна Гіді. У фільмі тонко передано естетику Америки 50-х, яку оспівав Квентін Тарантіно. За елегантні костюми зірок відповідала художниця Луїз Фроглі, відома за франшизою "11 друзів Оушена".

Оператором "Порохового коктейлю" став Майкл Серезін, відповідальний за франшизу про "Планету мавп" і "Гаррі Поттера та в’язня Азкабану", а трюки координував француз Лорен Дем’янофф, у доробку якого такі екшн-фільми, як остання частина серії стрічок "Місія неможлива" і фільм "Валеріан і місто тисячі планет". Картину повністю знято в Берліні, вибір якого, за визнанням режисера "Порохової коктейлю", був зовсім не випадковий: "Берлін давав нам творчу свободу. Мабуть, жодна сучасна столиця не об’єднує в собі таку кількість трендів і старовини, Берлін сповнений суперечностей і тому прекрасний".

Комедію "Пороховий коктейль" покажуть в українських кінотеатрах з 15 липня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.