До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спаси і борони: 5 найстрашніших готелів у кіно

Геловін – чудова можливість повернутися до культових фільмів жахів під час тематичної вечірки або влаштувати особливий вечір у колі друзів та смаколиків. Ми згадуємо найкращі жахи, дії яких відбуваються в готелях.

Мотель Bates у "Психо" Альфреда Гічкока

Трилер "Психо" Альфреда Гічкока – класика 1960-х років, яку до сих пір прискіпливо вивчають у кіношколах. Страшенно моторошно, коли поступово з кімнат зникають гості мотелю. До того ж неприємно вражає зовнішність Нормана Бейтса, власника мотелю (місця, що свідчить про його злочини і брудні справи).

Реклама
"Психо" Альфреда Гічкока
Готель Overlook у "Сяйві" Стенлі Кубрика

Розміщений на піку гір Колорадо, готель Overlook стає новою домівкою для письменника Джека Торранса (у виконанні Джека Ніколсона) і його сім'ї. У культовому фільмі Стенлі Кубрика ми спостерігаємо, як головних героїв переслідують примари минулого з життя готелю: персонажі потрапляють у справжнє божевілля.

"Сяйво" Стенлі Кубрика
Словацькі мотелі у трилогії "Хостел"

Режисери Елай Рот і Скотт Шпігель створили трилогію "Хостел", у якій занурили глядачів у лячний світ словацьких психопатів. Студенти, які подорожують Східною Європою, стають жертвами фізичних і психологічних тортур, свідками яких є мотелі.

"Хостел: Частина II", режисери Елай Рот і Скотт Шпігель
Готель Дельфін у "1408" Мікаеля Хофстрьома

Шведський режисер Мікаель Хофстрьом, натхненний романом Стівена Кінга, розповідає нам історію Майка Енсліна (у виконанні Джона Кьюсака), який вирішив провести ніч у повному примар готельному номері.

"1408" Мікаеля Хофстрьома
Готель Excelsior у "Відьмах" Ніколаса Роуґа

Фільм "Відьми", натхненний однойменним дитячим романом Роальда Даля, оповідає про воістину диявольську королеву відьом (у виконанні Анжеліки Г'юстон), яка хоче позбутися усіх дітей Англії. Сюжет фільму розвивається у заплутаних коридорах і розкішних люксах готелю Excelsior.

"Відьми" Ніколаса Роуґа

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.