До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найцікавіших фільмів Венеційського кінофестивалю

З 30 серпня по 9 вересня пройде Венеційський кінофестиваль – найстаріший у світі. В конкурсі – довгоочікувані прем'єри Даррена Аронофскі, Джорджа Клуні й Абделатіфа Кешиша.

Джуліанна Мур і Метт Деймон у фільмі "Субурбікон"
"Субурбікон"

Джордж Клуні, один з найпопулярніших акторів світу, повернувся до режисерського крісла і зняв фільм за старим сценарієм своїх давніх друзів, режисерів братів Коен. "Субурбікон" – типово "коенівська" чорна комедія, яка обіцяє стати гучною прем'єрою цієї осені. Дія кривавої драми проходить у провінційному американському містечку Субурбікон в 1950-ті роки: у доброчесну родину вторгається злочинець, вбиває дружину головного героя, а той, у свою чергу, починає мститися. Главу сімейства у безглуздих рогових окулярах грає Метт Деймон, його напарницю по пригодах – змінена майже до невпізнання Джуліанна Мур.

Реклама

"Мама"

Режисер Даррен Аронофскі мовчав три роки (його остання картина – "Ной") і нарешті випускає "Маму" – загадковий трилер з Дженніфер Лоуренс у головній ролі. З короткого трейлеру майже нічого не зрозуміло: молода пара (Дженніфер Лоуренс і Хав'єр Бардем) живе в будинку в лісі. Він – письменник, вона – чекає дитину. Після вторгнення незваних гостей ( вони нібито прийшли поглянути на культового письменника) з героями починає відбуватися дещо дивне й містичне – і все це герой Бардем описує у своїй книзі.

В інтерв'ю американському Vogue Лоуренс розповіла, що досвід зйомок в Аронофскі був унікальним, але дуже непростим – під час зйомки однієї зі сцен вона зламала ребра й потрапила до лікарні. На зйомках "Мами" у 48-річного режисера і 27-річної актриси почався роман, який триває до цих пір.

"Людський потік"

У програмі фестивалю в цьому році бере участь знаменитий художник Ай Вейвей. Його "Людський потік" – дослідження проблеми біженців, якої режисер часто торкається у своїй творчості (так, улітку в Копенгагені з'явилася інсталяція "Сонце, що сходить" - Ай Вейвей зробила її з рятувальних жилетів біженців зі Сходу, в яких вони припливли на грецький острів Лесбос). Що стосується фільму, то "Людський потік" знімали більш ніж у 22 країнах двома десятками знімальних груп: у Сирії, Бангладеші, Італії, Афганістані. "Криза біженців — це криза людяності... У ставленні до мігрантів ми втратили наші найбільш базові цінності", — каже художник.

"Три білборди за межами Еббінга, штат Міссурі"

Ірландець Мартін Макдонах, один з найкращих драматургів світу, майстер чорної комедії та сатири, і режисер, який зняв "Залягти на дно в Брюгге", вперше бере участь у Венеційському кінофестивалі. У центрі його нової картини – вредна жінка, яка вступає у боротьбу з поліцією рідного міста, вважаючи, що вони не особливо стараються розкрити вбивство її доньки. Копа, якого вона ненавидить, грає незрівнянний Вуді Гаррельсон.

"Мектуб, любов моя"

Французький режисер Абделатіф Кешиш, володар Золотої пальмової гілки за фільм за "Життя Адель", представить у Венеції свою нову роботу. За чутками, щоби знайти гроші на це проект, Кешиш виставив на продаж свою пальмову гілку. "Мектуб, любов моя" – фільм про молодого сценариста з Парижа. який летить у відпустку до моря, і там знаходить свою любов, а також продюсера, готового вкластися в його проект – і стає частиною любовного трикутника.

Абделатіф Кешиш з акторками Леа Сейду і Адель Екзаркопулос на Каннському кінофестивалі

Читайте також:

Фільм тижня: "Валеріан і місто тисячі планет" Люка Бессона

Три фільми з Дженніфер Лоуренс, про які ніхто не знає

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.