До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Якими будуть костюми в продовженні "Пліткарки"

Уже цього року HBO випустить продовження культового серіалу "Пліткарка". Римейк уже почали знімати, а vogue.ua тим часом розповідає, якими будуть костюми героїв і як вони уособлюють покоління Z.

Римейк "Пліткарки"

Події серіалу відбуваються за дев’ять років після фіналу шостого сезону. У центрі історії — модні міленіали з Верхнього Іст-Сайду, які тепер збирають усю інформацію, і плітки зокрема, в Instagram. Серени ван дер Вудсен, яку грала Блейк Лайвлі, у новій "Пліткарці" не буде — за словами продюсерів, новий час диктує нових героїв: "Нині немає сенсу придумувати якусь пліткарку, яка контролює життя дорослих людей. Це нерозумно й наївно. У цій ідеї було щось справді свіже 10 років тому, але тепер ми всі з вами в якомусь сенсі пліткарки".

Реклама
Римейк "Пліткарки"

За десять років світ дуже змінився — змінилися технології, мода, наші звички. Творці серіалу — а над продовженням працюють автори оригінального шоу Джош Шварц і Джошуа Сафран — до цих змін дуже чутливі й зазначають, що серіал покаже, як змінив нас розвиток соціальних мереж. "Десять років тому, коли шоу почалося, люди постійно перевіряли місця через Foursquare й оновлювали своє місце розташування у Facebook, — розповідає один з творців шоу Джошу Сафран. — Те, що ми ніколи не зробимо тепер, тому що не хочемо, щоб хтось знав, де ми перебуваємо. Це змінює суть серіалу. Я впевнений, що сучасна епоха втілена в „Пліткарці" як ніколи раніше".

За стиль героїв у новій "Пліткарці" відповідає американський стиліст і дизайнер Ерік Даман, який працював і над першою "Пліткаркою". Даман почав свою кар’єру 2001 року як асистент Патриції Філд на зніманні фільму "Секс і місто", працював із зірками модної фотографії — Маріо Тестіно й Пітером Ліндбергом, випустив кілька власних лінійок одягу й аксесуарів спільно з DKNYі Swarovski. Створюючи образи підлітків з Верхнього Іст-Сайду для першої "Пліткарки", Даман одягнув героїнь оригінального шоу в люксові бренди Marc Jacobs, Tory Burch і Valentino й перевернув уявлення глядачів про те, які школярі на вигляд. Минуло десять років, і герої нової "Пліткарки" також справжні fashionista, але інші. Вони люблять вуличну моду й сміливо міксують Balenciaga, Fendi, Adidas і Fenty.

Так, наприклад, персонаж актриси Джордан Александер носить чоботи гармошкою Schutz з "котячими" підборами, відомими як kitten-heels, доповнивши образ сумкою-сідлом Fendi та брошкою Cartier. Актриса Саванна Сміт носить м’ятну сумку Ferragamo (з косметичкою Prada), лофери на платформі Sam Edelman і костюм з твідовою спідницею. А виконавиця головної ролі Емілі Елін Лінд грає дівчину "в тривалих стосунках, яка починає запитувати себе, що може бути крім цього ще" й віддає перевагу об’ємним светрам і лоферам на підборах.

Римейк "Пліткарки"

За словами Еріка Дамано, його головне завдання — показати, як змінився серіал і його персонажі, яким інклюзивнішим і різноманітнішим став усесвіт героїв, і багато в чому допомагають саме костюми. "Самоідентифікація, прийняття себе й різноманітність — наші ключові теми, і я можу сказати, що це дуже відрізнятиметься від тієї „Пліткарки", яку ми знали. Наші герої вбрані в речі не тільки класичних брендів, а й багатьох нових. З упевненістю можу сказати, що будуть Chanel і Ferragamo, яких ми об’єднаємо з Balenciaga й Staud". Одну з ключових ролей у серіалі зіграє Таві Гевінсон — колишня модна блогерка й засновниця Rookie. Ерік Даман запевняє, що її образ дуже здивує глядачів.

Римейк "Пліткарки"

Головні герої нової "Пліткарки" — представники покоління Z, тому їхній вибір одягу віддзеркалює погляди, мораль і теми, які їх хвилюють. Пішли в минуле консервативні образи, тепер у моді вуличний одяг, якому віддають перевагу Белла Гадід і Гейлі Бібер, кажуть творці серіалу. Змінилися навіть зачіски: на зміну світлим кучерям Серени ван дер Вудсен прийшли короткі стрижки й виголені скроні (як у героїні Джордан Александер).

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.