До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому потрібно подивитися фільм "Колетт" з Кірою Найтлі

Французьку письменницю Сидоні-Габріель Колетт, одну з перших феміністок у світовій історії, зіграє Кіра Найтлі – у фільмі "Колетт". Побачити Найтлі, яка бореться за права жінок, можна зовсім скоро – фільм з'явиться у світовому прокаті 21 вересня. "Я погодилася на цю роль тому, що мені важливо грати жінок, які надихають, – розповідає Кіра Найтлі. – І мене дуже турбує, що сьогодні, 2018 року, право вибору все ще залишається "революційною ідеєю" для жінок.

Сидоні-Габріель Колетт народилася 1873 року в Бургундії і вважається однією із зірок Прекрасної епохи. Вона була дружиною популярного письменника і критика Анрі Готьє-Віллара. Колетт була його літературним двійником: вона написала для чоловіка серію романів, яку Анрі видав під своїм ім'ям. 1906-го вона розлучилася з чоловіком: почала власну літературну кар'єру, виступала в Мулен Руж, написала лібрето для опери Моріса Равеля. 1949 року Колетт стала президентом Гонкурівської академії, її номінували на Нобелівську премію і вважають досі однією з найвпливовіших жінок у французькій культурі.

Реклама

32-річна Кіра Найтлі цією роботою вже вкотре доводить свою любов до історичного кіно. В інтерв'ю Variety вона зізналася, що багато знімається в такому кіно, в тому числі, і з феміністичних мотивів. "Я рідко граю в сучасних історіях, бо жіночих персонажів там часто ґвалтують. Завжди знаходжу щось неприємне в тому, як зображено жінку. А історичні фільми мене надихають".

Чоловіка Колетт, паризького денді на прізвисько Віллі, зіграє Домінік Вест – зірка серіалу "Коханці" і "Прослушка". Режисер фільму – Уош Уестмоленд, найзнаменитіша картина якого – драма "Все ще Еліс" з Джуліанною Мур у головній ролі.

Режисер Уош Уестмоленд і Кіра Найтлі

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.