До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: Клер Фой у серіалі "Надзвичайно британський скандал"

Зірка серіалу "Корона" Клер Фой грає скандальну світську левицю та спадкоємицю текстильної імперії герцогиню Аргайл у новому історичному серіалі "Дуже британський скандал". Серіал виходить на BBC One вже цього року.

Клер Фой у ролі Маргарет Кемпбелл

Коли спадкоємиця текстилю Маргарет Кемпбелл вийшла заміж за свого першого чоловіка, американського біржового маклера і гольфіста Чарльза Суїні в 1933 році, натовп, який зібрався подивитися на її сукню Norman Hartnell, був настільки численним, що рух на південному заході Лондона майже повністю зупинився. Це було яскравим початком світського життя Кемпбелл, яка відразу стала настільки відомою, що Коул Портер нібито згадав її в текстах своєї пісні "You're the Top".

Реклама
Клер Фой і Пол Беттані

У центрі нового британського серіалу "Надзвичайно британський скандал" — гучна історія розлучення Маргарет з герцогом Аргайлом у 1963 році. Серіал покажуть BBC One у Великобританії наприкінці цього року і на Amazon Prime Video у 2022 році. Про розлучення герцога і герцогині в 1960-х говорили далеко за межами королівства: герцог ініціював його після того, як зламав замкнену шафу і виявив десятки оголених полароїдних знімків своєї дружини, на одному з них вона займалася сексом з чоловіком, чия голова була вирізана з кадру. Герцогиня негайно стала центром національного скандалу, про який написали всі медіа світу, звинувачуючи у всьому саме її.

Хоча Маргарет відмовилася назвати іншу фігуру на портретах, ЗМІ припустили, що "безголовою людиною" міг бути будь-хто, від голлівудського актора Дугласа Фербенкса-молодшого до зятя Вінстона Черчілля, міністра оборони Дункана Сендіса. Тим часом її чоловік заявив у суді, що вона чинила перелюб не менш ніж з 88 чоловіками, внаслідок чого суддя лорд Вітлі назвав її "повністю розпусною жінкою" у вироку з 40 000 слів.

На щастя, драма BBC представляє більш освічений і сучасний погляд на історію Маргарет Кемпбелл, яка, на думку багатьох, є першим справжнім випадком порно-помсти. У медіа того часу не лише поширювалися особисті полароїдні знімки Маргарет, її чоловік також випускав її листи та щоденники, які він украв за допомогою слюсаря. "Історія життя Маргарет і подій, що призвели до її розлучення з герцогом, була моєю пристрастю з 1993 року, коли я вперше почула її ім'я і почала дізнаватися про неї, — розповіла сценаристка Сара Фелпс. – Я дуже сильно відчувала, що її покарали за те, що вона була жінкою, за те, що вона була помітною, за відмову поступатися, бути гарною дівчинкою та діяти тихо. Ця драма — моя данина поваги їй".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.