До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Клер Фой про зйомки фільму "Дівчина, яка застрягла в павутині"

Актриса Клер Фой, відома роллю Королеви Єлизавети II у серіалі "Корона", радикально змінила образ для нового фільму "Дівчина, яка застрягла в павутині". Замість елегантного одягу, тіар і білих рукавичок тепер у неї стрижка "під горщик", багато пірсингів і брутальні татуювання.

Клер Фой у фільмі "Дівчина, яка застрягла в павутині"

"Дівчина, яка застрягла в павутині" – продовження фільму "Дівчина, яз татуюванням дракона" про пригоди хакера Лісбет Саландер. Згідно з синопсисом, фільм розповість про хакера і журналіста, що опинилися в мережі шпигунів, кіберзлочинців і корумпованих чиновників. На цю роль претендували Скарлетт Йоганссон і Наталі Портман, але, у підсумку, їх обійшла елегантна і вишукана Клер Фой, яка прославилася на весь світ завдяки серіалу "Корона".

Реклама

Фой славиться тим, що "вростає" у свої ролі. Її колеги по знімальному майданчику розповідають, що вона підбирає манери, акценти і повністю занурюється у світ свого персонажа. Клер любить грати на піаніно і часто думає про ролі з погляду музики: вона створює плейлист для кожного персонажа. У список улюбленої музики Лісбет Саландер увійшли: LCD Soundsystem, Stromae і шведська співачка Беатріс Елі.

Клер Фой у фільмі "Дівчина, яка застрягла в павутині"

Підготовка до кожного проекту – багатоетапний процес. Роль Лісбет Саландер стала для актриси випробуванням: їй довелося проводити багато часу в тренажерному залі вперше в житті, в основному для того, щоб вивчати різні трюки. Особливої складності процесу додав режисерський стиль Феде Аль Альвареса: він прагне мінімізувати використання комп'ютерних ефектів. Фой доводилося висіти над скелями, зніматися в мороз, ганяти на машинах і мотоциклах, та з розгону заскокувати у ванну, щоб сховатися від вибуху. "Актори завжди розповідають про те, наскільки їм важко, а я завжди закочував очі", – говорить Альварес. "Але Клер справлялася з усіма труднощами і ніколи не скаржилася".

Сама Клер зізнається, що, коли прочитала сценарій до фільму, не знала, хто на таке міг би погодитися. Актриса погодилася тому, що, за її власними словами, вона фаталіст, який готовий на все. Так, Фой зважилася на радикальні зміни в зовнішності. "Ми вирішили спростити її зовнішній вигляд і зробити його трохи більш радикальним, але не перебільшеним", – пояснює Хайке Меркер, головний візажист і стиліст по волоссю фільму. Перш ніж кардинально змінити стиль Фой, Меркер використовувала Photoshop для концептуалізації різних стилів для актриси. "Нам потрібен був універсальний і непомітний образ, який не відволікав би увагу від спини, на якій є татуювання", – пояснює вона.

Клер Фой у фільмі "Дівчина, яка застрягла в павутині"

Фільм "Дівчина, яка застрягла в павутині", швидше за все, сприймуть, як ідеальну стрічку для епохи Time's Up: молода і сильна феміністка, яка розправляється з чоловіками. Але Фой категорично проти такої ідеї: "Будь-який соціальний рух не повинен бути інструментом для просування фільму на ринок. Мені було б соромно за це". До того ж, письменник Стіг Ларссон створив Лісбет Саландер майже два десятиліття тому – задовго до нинішніх настроїв і змін. Також Фой вважає, що її героїня не найкращий варіант, щоб уособлювати собою рух феміністок. "Лісбет вважає світ і відносини з людьми дуже заплутаними", – пояснює Фой. "У неї почуття справедливості розвинене набагато сильніше, ніж у більшості людей"

Клер Фой у фільмі "Дівчина, яка застрягла в павутині"

Прем'єра фільму "Дівчина, яка застрягла в павутині" в Україні відбудеться 8 листопада 2018 року.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.