До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Оскар-2018: чому всі говорять про Тімоті Шаламе

22-річний актор Тімоті Шаламе – один з найперспективніших дебютантів Голлівуду. Роль в пронизливій драмі "Назви мене своїм ім'ям" принесла йому номінацію на "Оскар", а актор тим часом уже встиг знятися в новому фільмі Вуді Аллена і заслужити статус одного з найстильніших героїв червоних доріжок.​

"Назви мене своїм ім'ям"

У нинішній оскарівській гонці Тімоті Шаламе вже встиг виділитися: починаючи з 1939 року він – наймолодший номінант в категорії "Кращий актор". Цю номінацію йому принесла робота з італійським режисером Лукою Гуаданьїно, майстром естетського кіно ("Великий сплеск", "Суспірія"). У фільмі "Клич мене своїм ім'ям" Шаламе грає 17-річного хлопця Еліо, який закохується в 24-річного вченого Олівера, але, за законами жанру, разом вони бути не зможуть. Фоном для любові стає сонячна Італія 1980-х.

Реклама
"Клич мене своїм ім'ям"

Його герой – син професора і перекладачки, він ріс в дуже інтелігентній родині, відмінно розуміється на мистецтві і взагалі – естет. При підготовці до зйомок Шаламе повністю занурився в атмосферу: жив удома у Луки Гуаданьїно в італійському місті Крема, вчився грати на фортепіано, вивчав італійське мистецтво і архітектуру. Можливо, саме тому його роль у фільмі вийшла такою глибокою.

Тімоті Шаламе з колегою по фільму Амрі Хаммером і Лукою Гуаданьїно

Тімоті Шаламе, як і його герой Еліо, виріс у богемній сім'ї: його мати – танцівниця, яка працювала в New York City Ballet, батько – перекладач і редактор, а дідусь був письменником і сценаристом. Тімоті почав зніматися в кіно ще в дитинстві, а багато хто запам'ятав його за серіалами "Закон і порядок" і "Батьківщина". У школі Шаламе вивчав перформативне мистецтво і захоплювався фільмами з Луї де Фюнесом, мріючи стати великим актором.

"У Тімоті є щось від молодого Крістіана Бейла, Деніела Дей-Льюїса і трохи Леонардо Ді Капріо"

Дійсно, значна роль у Тімоті трапилася в 2014 році – він зіграв у фільмі Крістофера Нолана "Інтерстеллар". "Я виріс на його фільмах і зйомки у Нолана стали для мене мрією, що збулася", – розповідає актор. Режисерів молодий актор обирає дуже прискіпливо. В інтерв'ю він часто говорить про режисерів – улюблених і тих, з ким мріє попрацювати, аналізуючи їхній стиль і манеру, акцентуючи увагу на тому, що в кіно ключове для нього – саме режисура. Так, серед улюблених режисерів Тімоті – Пол Томас Андерсон, автор фільмів "Вроджена вада" і "Примарна нитка".

На зйомках фільму "Інтерстеллар"

У цьому році в прокат вийде ще один важливий фільм з Тімоті Шаламе, який підтверджує, що в нього прекрасний смак в режисурі. "Леді Птаха" – драма, яка також бере участь в оскарівських перегонах: це трагікомедія незалежного американського режисера Грети Гервіг про дорослішання. У фільмі гарний акторський склад: компанію Тімоті Шаламе на майданчику склали молода актриса Сірша Ронан, яка за цю роботу отримала номінацію на "Оскар".

"Леді-Птаха"

"У ньому є щось від молодого Крістіана Бейла, Деніела Дей-Льюїса і трохи Леонардо Ді Капріо", — каже режисер Грета Гервіг. – І до всього цього – високий рівень IQ і любов до хіп-хопу".

Паралельно з "Леді-Птахою" актор встиг знятися в новому проекті Вуді Аллена – фільмі "Дощовий день в Нью-Йорку" разом з Джудом Лоу і Ель Фаннінг. Очевидно, що 2018-й пройде під знаком Тімоті Шаламе.

На зйомках фільму "Дощовий день в Нью-Йорку"

Бездоганний смак Тімоті Шаламе демонструє не тільки при виборі режисерів, а й на червоних доріжках. На світських подіях актор незмінно з'являється в костюмах, але носить їх на свій манер – не з сорочкою і краваткою, а з тонкими водолазками або джемперами. Частіше від інших актор обирає костюми Calvin Klein і Gucci, й не забуває відвідувати їхні покази на тижнях моди.

<b>тимоти шаламе</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.