До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нові подробиці загибелі Гаспара Ульєля

19 січня світ облетіла сумна новина. Зірка французького кінематографа Гаспар Ульєль загинув під час катання на лижах в Альпах. Йому було всього 37 років. За добу з’явилися перші подробиці трагедії на схилі.

Гаспар Ульєль

Як заявив директор гірськолижного курорту Ла-Розьєр у Савої, Ульєль стикнувся з іншим лижником під час спуску на великій швидкості в місці, де перетинаються кілька трас. Актор був без шолома. "Ці траси доступні для лижників з різним рівнем підготовки і не є дуже складними, особливо для досвідчених гостей. До того ж погода цього дня була сонячною", — коментують представники Ла-Розьєр. Другий учасник зіткнення не постраждав.

Реклама

Також представники курорту розповідають, що на момент прибуття служби екстреної допомоги Гаспар вже був непритомний. У критично важкому стані його на вертольоті доправили до університетської лікарні Гренобля, де лікарі впродовж доби боролися за життя актора. Саме відсутність шолома, на думку експертів, могла призвести до трагічного наслідку.

Гаспар Ульєль

В Альпах Гаспар Ульєль був разом з коханою Гаель П’єтрі та їхнім спільним сином Орсо. Вони приїхали в гори, щоб відсвяткувати день народження хлопчика, якому кілька днів тому виповнилося шість років. На Instagram-сторінці П’єтрі останнє опубліковане відео якраз демонструє, як маленький Орсо сміливо мчить гірськолижною трасою. Сам Ульєль в інтерв’ю неодноразово згадував про свою любов до цього виду спорту.

Нагадаємо, що фатальним катання у французьких Альпах стало і для перегонника Міхаеля Шумахера. У грудні 2013 року він вирушив із сином і його друзями на гірськолижну трасу курорту Мерібель, але з невідомих причин виїхав за її межі й проїхав близько 20 метрів непідготовленим схилом. Перечепившись об камінь, невидимий під свіжовипалим снігом, він вдарився головою об скельний виступ. Як і Ульєля, його потім транспортували на вертольоті до клініки в Греноблі. Вже понад вісім років спортсмен проходить реабілітацію. За словами членів його родини, Шумахер досі не здатний до самостійного пересування й повноцінного спілкування з оточенням. Мало хто пам’ятає, але й актор Майкл Дуглас має сумний досвід катання на лижах. У 1980 році під час спуску на гірськолижному курорті в Аспені він ушкодив спину й три роки був майже прикутий до ліжка. Однак інцидент не вплинув на його пристрасть до цього виду спорту — багато років по тому він навіть придбав будинок у цьому місці, і тепер катається на лижах з дітьми й дружиною Кетрін Зетою-Джонс.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.