До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не "Титанік" єдиний: 6 найкращих фільмів Кейт Вінслет

Кейт Вінслет розпочала кар'єру з фільму "Небесні створіння" 1994 року, коли їй було всього 18, а справжньою зіркою стала після виходу "Титаніка". За 25 років кар'єри вона багато експериментувала і практично кожна її роль ставала подією. Сьогодні акторці виповнюється 48 років, а Vogue.ua згадує її найкращі ролі.

Кейт Вінслет і Джим Керрі у фільмі "Вічне сяйво чистого розуму"

"Айріс", 2001

Картина "Айріс" режисера Річарда Ейрабайопік британської письменниці Айріс Мердок. Фільм оснований на спогадах її чоловіка Джона Бейлі. Головні ролі у ньому виконали Джуді Денч і Кейт Вінслет (Вінслейт грає Айріс Мердок у молодості, а Денч — у старості). За роль Мердок обидві акторки отримали по номінації на премію "Оскар". Це був другий випадок в історії премії, коли дві виконавиці номінували за роль того самого персонажа, але в різних вікових категоріях. Першим прецедентом такого роду була номінація на "Оскара" Кейт Вінслет і Глорії Стюарт за роль Роуз у "Титаніку".

Реклама

"Вічне сяйво чистого разуму", 2004

"Вічне сяйво чистого розуму" — один з найбільш зворушливих фільмів Джима Керрі, компанію якому на знімальному майданчику склала Кейт Вінслет. Хоча Джим Керрі чудово впорався з нетиповою для нього роллю, Кейт вкрала всю увагу і глядачів, і критиків. Вінслет ідеально передала характер своєї непостійної героїні Клементини, яка змінює колір волосся відповідно до настрою. Ця роль принесла їй номінацію на "Оскара".

"Любов і сигарети", 2005

"Любов і сигарети" — романтичний мюзикл режисера Джона Туртурро про чоловіка, якому треба вибрати між коханкою і дружиною. Для цієї стрічки Туртурро зібрав весь "цвіт" Голлівуду: продюсерами фільму стали брати Коени, а головні ролі виконали Джеймс Гандольфіні, СьюзенСарандон, Кейт Вінслет і Стів Бушемі. У фільмі у Кейт навмисний американський акцент і дуже колоритна мова.

"Життя спочатку", 2008

Дует Леонардо ді Капріо і Кейт Вінслет — один з найяскравіших у сучасному кіно. Режисер Сем Мендес знову звів їх разом 2008 року. "Життя спочатку" розповідає про ідеальну пару, яка живе зовні щасливим життям, поки кожен з них не усвідомлює, що обманює себе. Це екранізація однойменного роману Річарда Єйтса. Друга спільна робота Леонардо ді Капріо і Кейт Вінслет принесла акторам номінації на кілька кінопремій, а Вінслет виграла свого першого "Золотого глобуса" за найкращу жіночу роль.

"Читець", 2008

Післявоєнна Німеччина: студент-юрист Майкл Берг (РейфФайнс) під час суду зустрічає свою колишню кохану — 10 років тому у них був роман, а тепер дівчина серед підсудних. Сюжет фільму "Читець" британського режисера Стівена Долдрі оснований на бестселері німця БернхардаШлінка. Спочатку головну героїню мала зіграти Ніколь Кідман, але вона покинула проєкт у розпалі знімань. На роль Ханни претендували Маріон Котійяр і Наомі Воттс, але вибрали Кейт Вінслет. За цю роль Кейт отримала "Оскара", "Золотий глобус", премії BAFTA, EuropeanFilmAwards і приз Гільдії кіноакторів США.

"Різанина", 2011

Картина режисера Романа Поланскі з Кейт Вінслет, Джоді Фостер і Крістофом Вальцем розповідає про дві сім'ї, які знайомляться у зв'язку з тим, що їхні сини влаштовують бійку. Цивілізована дискусія швидко переростає у сварку. В основі фільму — п'єса драматурга, сценариста і акторки ЯсмінРеза "Бог різанини". Стрічка отримала "Сезара", а також була номінована на "Золотого глобуса", "Гою" і "Золотого лева" Венеційського кінофестивалю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.