До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Моя геніальна подруга": що відомо про найбільш обговорюваний серіал року

18 листопада на телеканалі HBO відбудеться прем'єра серіалу "Моя геніальна подруга". Чому екранізацію роману Елени Ферранте обов'язково потрібно дивитися, знає Vogue.ua.

Сюжет

Сюжет серіалу оснований на першій книзі знаменитого циклу Елени Ферранте "Неаполітанські романи". В однойменний серіал "Моя геніальна подруга" увійде вісім епізодів. Події відбуватимуться в Неаполі 50-х років і слідують за дружбою і пригодами двох дівчат, Елени (оповідача) і Ліли, що росте в жорсткому, але і одночасно колоритному співтоваристві на околиці міста. Чотири книги разом охоплюють понад 60 років життя героїв. Цікаво, що HBO випускають серіал на італійській мові, причому з неаполітанським діалектом. Італійську мову будуть супроводжувати субтитри.

Реклама
Акторський склад

Провідні актори – всі новачки. Елену і Лілу у дитячому віці зіграють Еліза Дель Геніо (11 років) і Людовика Насті (12 років). Маргеріта Маццукко (16) і Гайя Жира (15 років) гратимуть персонажів у підліткові роки. Паоло Соррентіно, продюсер серіалу, вибрав актрис після кастингу з 9 000 дітей і 500 дорослих. З усіх юних актрис тільки Гайя має якийсь акторський досвід.

Декорації

На щастя для шанувальників романів, Ферранте є однією зі сценаристів серіалу, який знімає Саверіо Костанцо. Романи принесли їй статус однієї з найбільших письменниць Італії, і творці серіалу не ризикували робити серіал без її консультації. Зйомки відбувались у Казерті, місті неподалік Неаполя. Там встановили ​​знімальний майданчик на майже 20 000 квадратних метрів. На ньому побудували 14 фасадів багатоквартирних будинків, п'ять внутрішніх інтер'єрів квартир, церкву і тунель. Не кажучи вже про 1500 оригінальних костюмів, створених для зйомок.

Елена Ферранте

Елена Ферранте – загадкова італійська письменниця. Вона не дає інтерв'ю, і ніхто не знає, який вигляд вона має, і хто саме ховається за псевдонімом Ферранте. Проте, популярність циклу "Неаполітанський квартет" принесла Елені рядок в рейтингу 100 найвпливовіших людей світу за версією Time. Серію романів про дружбу двох дівчаток з бідного району Неаполя, яка тривала протягом 60 років, переклали на 40 мов світу, одна з книг потрапила в шортлист премії Man Booker Prize, а фільми з її романів брали участь в конкурсі Венеціанського і Каннського кінофестивалів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.