До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мода в кіно: найкращі колаборації дизайнерів і режисерів, частина 2

Мода і кіно завжди були тісно пов'язаними. Дизайнери нерідко надихаються вінтажними кінообразами, а режисери шукають авторів, які допоможуть розкрити характер їх героїв за допомогою одягу. У першій частині серії "Мода в кіно" Vogue.ua вже розповідав про дуети Крістіана Діора та Альфреда Гічкока, Коко Шанель та Алена Рене. У новому огляді ми зібрали не менш яскраві пари.

Карл Лагерфельд і Барбет Шредер

1975 року на екрани представили драму "Коханка", що розповідає історію кохання повії і будинкового злодія, яких зіграли Бюль Ожьє і Жерар Депардьє. Не обійшлося тут ще й без одного знакового учасника – розкішних суконь Chloe, які створив Карл Лагерфельд, що працював на той момент з маркою.

Реклама
Кадр з фільму "Коханка"
Доменіко Дольче, Стефано Габбана і Баз Лурман

Якщо знати про любов Доменіко Дольче і Стефано Габбани до пишного стилю, можна було б припустити, що вони створять вбрання для якоїсь костюмної драми, але одна з найяскравіших появ одягу Dolce & Gabbana на екрані – це "Ромео + Джульєтта" в інтерпретації База Лурмана. Зняв стрічку режисер 1996 року, він переніс середньовічну Верону в сучасний Нью-Йорк і одягнув Джульєтту зразка середини 1990-х саме в сукні італійського бренду.

Кадр з фільму "Ромео + Джульєтта"
Сестри Малліві і Даррен Аронофскі

2010 року на екрани вийшла драматична балетна історія "Чорний лебідь" режисера Даррена Аронофскі. Головну роль у стрічці зіграла Наталі Портман, яка отримала за неї премію "Оскар". Свою нагороду заслужили і сестри Малліві, засновниці американського бренду Rodarte, які придумали сценічні костюми і для героїні Портман, і для її суперниці, яку зіграла Міла Куніс. Чорна пачка з фінальної сцени стала одним із найбільш упізнаваних кінообразів останнього десятиліття.

Кадр з фільму "Чорний лебідь"
Андре Курреж і Жак Дере

"Басейн" – один з найстильніших літніх фільмів і чимала заслуга цього належить дизайнерові Андре Куррежу, в речах авторства якого і з'являються героїні Ромі Шнайдер і Джейн Біркін. Ці дві fashion-ікони мають просто розкішний вигляд у лаконічних і трохи "космічних" образах Куррежа, в яких переважають тяга до простих ліній і чистих кольорів.

Кадр з фільму "Басейн"
Жан-Поль Готьє і Люк Бессон

Саме Жан-Поль Готьє придумав той самий бандажний комбінезон головної героїні "П'ятого елементу" Лілу, яку зіграла акторка Міла Йовович. Дизайнер любить працювати з великим екраном, але саме його костюми для фантастичного фільму Люка Бессона стали дуже впізнаваними, якщо не сказати легендарними. Чого тільки варті помаранчева жилетка Брюса Вілліса, сексуальні костюми дівчат з натовпу і злодійські обладунки Гері Олдмена.

Кадр з фільму "П'ятий елемент"
Міучча Прада і Баз Лурман

2013 року на екрани представили нову екранізацію дуже красивої історії "Великий Гетсбі". Зняв її режисер Баз Лурман, який довірив створити вбрання для головних героїв дизайнеру Міуччі Праді. Італійка не намагалася досягнути реалістичності і досить вільно інтерпретувала моду 1920-х років, а джерелом її натхнення стали власні архіви Prada і Miu Miu.

Кадр з фільму "Великий Гетсбі"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.