До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найкращі старі фільми про кохання

Холодний зимовий вечір – найкращий час, щоб переглянути класику світового кіно. Особливо ту, що про кохання.

"Вогні великого міста", 1931

Кохання, напевно, не головна тема кінострічок Чарлі Чапліна, але, при цьому, його "Вогні великого міста" – класичний романтичний фільм. Класичний настільки, що Американський інститут кіно визнав його найкращою романтичною комедією усіх часів. Зворушливу й виразну історію кохання волоцюги і сліпої дівчини-квіткарки Чаплін знімав три роки, у час Великої депресії й усупереч країні, зняв кіно про кохання і надію.

Реклама

<b>Огни большого города</b>

"Розвіяні вітром", 1939

Якби потрібно було обирати найбільш пристрасний фільм в історії кіно, то ці лаври цілком могли б дістатися "Розвіяним вітром". Вів'єн Лі і Кларк Гейбл – незрівнянні. 1940 року фільм Віктора Флемінга отримав вісім премій "Оскар" – протягом двадцяти років жодна стрічка не могла побити цього рекорду.

"Касабланка", 1942

- А як же ми?

- У нас є Париж.

Цей діалог з фільму "Касабланка" легко впізнає будь-який кіноман. Цитати й діалоги звідти стали притчею і розлетілись по світу, а стрічка, яку знімали як звичайне кіно з невеличким бюджетом, досі вважається найпопулярнішим голлівудським фільмом ХХ століття. Це, звісно, заслуга акторського дуету Гамфрі Богарта й Інгрід Бергман: цинічний, холодний Богарт й інтелігента, щира Бергман, які за сюжетом відчувають справжнє жертовне кохання, підкорили Голлівуд, Штати, а потім і весь світ.

<b>Касабланка</b>

"Енні Голл", 1977

Хто знає про кохання усе? Звісно, що головний романтик Голлівуду, 83-річний Вуді Аллен. Чотири премії "Оскар" отримав його фільм "Енні Голл" про любов нью-йоркського коміка і невротика Елві Сінгера і співачки-новачка Енні Голл, яких зіграв сам Ален і Даян Кітон. Можливо, це не найромантичніший фільм ХХ століття, але точно один із найдотепніших. Критики також оцінили й те, що "Енні Голл" став одним з перших реалістичних фільмів свого часу: герої прямо й відверто обговорюють насущні питання: секс, зради, смерть.

<b>annie hall</b>

"Титанік", 1997

На відміну від "Вогнів великого міста", "Титанік" зовсім і не ретро-фільм, але без нього у цій підбірці не обійтись. Леонардо ді Капріо на момент зйомок було 23 роки – фільм приніс йому славу і статус секс-символа, причому раз і назавжди. Сьогодні актор, по-перше, має вже не такий ніжний й романтичний вигляд, як тоді, а по-друге, довів свій серйозний драматичний талант в багатьох фільмах, але залишається секс-символом для молодих дівчат. "Титанік" – фільм про кораблетрощу, але історія кохання Джека і Роуз там на першому місці.

<b>титаник</b>

Читайте також:

Лучшие роли Мерил Стрип

Все о костюмах в новом фильме Люка Бессона

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.