До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Хто така Лашана Лінч, яка зіграє нового агента 007 у фільмі "Не час помирати"

У трейлері фільму "Не час помирати", який виходить у прокат 12 листопада, ми побачили нового агента 007 — і вперше за всю історію бондіани це жінка. Vogue.ua розбирається, хто така актриса Лашана Лінч, і кого все-таки вона зіграє.

Лашана Лінч

Щоб зрозуміти, кого ж все-таки зіграє Лаша Лінч, треба знати сюжет майбутнього фільму. На початку картини ми побачимо, як Джеймс Бонд іде на відпочинок і насолоджується відпусткою на Ямайці. Він залишається Бондом, але статус агента 007 в МІ-6 замість нього отримує талановита агентка Номі. На початку фільму передбачається, що вона замінить Бонда, але трагічні події змушують агента повернутися до справ. За чутками, Джеймса Бонда навіть охоплять романтичні почуття до колеги, але зрештою героїня Лінч стане напарницею Крейга.

Реклама
Акторський склад презентує нового "Бонда 25" на Ямайці: Леа Сейду, Ана де Армас, Деніел Крейг, Наомі Гарріс, Лашана Лінч

Кажуть, героїня Лашани Лінч з’явилася завдяки сценаристці фільму Фібі Воллер-Брідж. Фібі, авторка гучного британського серіалу "Погань", відома своїми феміністичними поглядами. До команди сценаристів "Бонда 25" вона прилучилася недавно, у процесі всіх пертурбацій, пов’язаних з фільмом (нагадаємо, режисер Денніел Бойл вибув з проєкту, а його місце посів Кері Фукунага). Перед Воллер-Брідж поставили завдання пом’якшити характер Бонда, показати його емоції й у такий спосіб зробити персонажа не таким однозначним. Саме Фібі запропонувала зняти в ролі нового агента 007 жінку. "Це сучасний Бонд, який звертається до нового покоління, але водночас дотримується всього, чого чекають від фільмів про Бонда", — говорить Фібі Воллер-Брідж.

Лашана Лінч

"Світ не стоїть на місці, командире Бонде", — каже її героїня Номі, коли Джеймс Деніела Крейга повертається й виявляє, що його замінила — який жах — жінка. Але історія, яка розігралася в інтернеті, коли наприкінці минулого року вийшов перший трейлер до фільму, говорила про зворотне. Деякі фанати Бонда в соціальних мережах розкритикували ідею про те, що чорношкіра жінка може стати наступним агентом 007, мовляв, політкоректний світ збожеволів. Чи здивувала ця реакція Лашану? "Я думаю, це пов’язано з тим, що на екрані Бонд втілює владу", — розповідає Лашана Лінч в інтерв'ю британському Vogue. "Ніхто не любить змін, особливо невелика кількість білих людей, яким є що сказати про темношкірих. Але все це не має нічого спільного зі мною особисто. Це могла бути інша темношкіра жінка, і коментарі були б такими ж".

Хто ж така Лашана Лінч? Їй 31 рік, вона народилася в Лондоні в родині, яка походить з Ямайки. Дебютувала в кіно у 2011 році у фільмі "Швидкі дівчата", знімалася в кількох серіалах на BBC. З 2016 року Лашана грала головну роль у серіалі "Все ще пов’язані" Шонди Раймс ("Анатомія Грей"). Це сиквел історії про Ромео й Джульєтту, де Лашана зіграла Розалін, кузину Джульєтти, яка намагається впоратися з расизмом і дискримінацією в XVI столітті.

Лашана Лінч

У 2019 році Лашана прилучилася до кіновсесвіту MARVEL: вона зіграла роль пілотеси у фільмі "Капітан Марвел". Її героїня сильна, цілеспрямована й ідеально доповнює концепцію, яку представляє фільм, — про сильних і феміністичних героїнь у коміксах.

Звичайно, Лінч — не єдина видатна жінка, яка з’явиться в Bond 25. У нинішньому фільмі про Бонда дійсно сильний жіночий склад. Кубинсько-іспанська актриса Ана де Армас, яка нещодавно знялася у фільмі Денніела Бойла "Вчора", за чутками зіграє першу "жінку Бонда" — це придумала Фібі Воллер-Брідж. Тим часом Леа Сейду повернеться як спокуслива французька психологиня Мадлен Свонн, а Наомі Гарріс зіграє Ів Манніпенні, напарницю Бонда. "Джеймс Бонд не застарів, але в цьому фільмі він у меншості", — жартує Фібі Воллер-Брідж.

Лашана Лінч

На червоних доріжках Лашана Лінч віддає перевагу, як вона сама зізнається, одягу "елегантному й зухвалому". "Я люблю підкреслювати свою індивідуальність і намагаюся відучувати себе від темних відтінків", — говорить актриса. Лашана часто вибирає яскраві кольори — рожевий, синій, сріблястий — і незвичні фактури.

Лашана Лінч

Так, під час промо-туру з фільмом "Капітан Марвел" у березні цього року Лашана змінила кілька ефектних образів: яскраве плаття Michael Costello кольору фуксії з високим розрізом на стегні; сріблясте обтисле плаття Michael Kors і ефектне чорне плаття з V-подібним викотом.

Цього року ми вп’яте й востаннє побачимо Бонда у виконанні Деніела Крейга. Наступника поки не оголошено. Ходять чутки про те, що саме героїня Лашани Лінч стане центром наступних серій бондіани. Чи погодиться вона стати першою жінкою-Бондом, якщо їй запропонують?.. "Не знаю", — відповідає вона в інтерв’ю британському Vogue. "Це залежатиме від багатьох речей. Номі поки уособлює один образ у цьому фільмі, але якби вона збиралася втілити дещо більше, я б хотіла поговорити серйозно і голосно про місце всіх темношкірих жінок у кіно, і я не знаю, чи готові люди до цього".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.