До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кого номінують на "Оскар" від України

Стали відомі фільмі, котрі можуть претендувати від України на "Оскар" уже в 2018 році. Сьогодні український Оскарівський комітет завершив прийом заявок на участь у відборі національних фільмів. Вісім картин увійшли до основного спику: з нього комітет обрав одного переможця, який і буде представляти Україну на "Оскарі" в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Картина-претендент буде визначена 29 серпня.

"Рівень чорного"

Один з найбільш очікуваних українських фільмів 2017 року зняв Валентин Васянович. Васянович відомий, у першу, чергу як оператор – саме він працював над фільмом "Плем'я" Мирослава Слабошпицького, який отримав три призи Тижня критики у Каннах. Прем'єра "Рівня чорного" відбулася на Одеському кінофестивалі в липні.

Реклама
"Стрімголов"

Красиве сучасне кіно про київську молодь зняла режисерка-дебютантка Марина Степанська. Фільм уже встигли показати на кіноринку в Каннах, а також на фестивалі в Карлових Варах.

"Червоний"

"Червоний" – історичний фільм, знятий за романом популярного українського письменника Андрія Кокотюхи. У центрі картини доля воїна УПА Данила Червоного, який потрапляє до сталінських таборів. В головній ролі – актор львівського театру Курбаса Микола Береза.

"Чужа молитва"

Актор і режисер, кримчанин Ахтем Сеїтаблаєв зняв фільм про те, як під час окупації Бахчисарая кримська татарка Сайді Аріфова врятувала життя 88 дітям. Саундтреком фільму стала пісня Джамали "1944", з якою вона перемогла на Євробаченні-2016.

"Микита Кожум'яка"

Єдиний мультфільм у переліку. Знятий режисером з Вірменії Мануком Депояном.

"Жива"

Ще одна історична драма в списку. Кліпмейкер і режисер Тарас Хіміч зняв фільм на основі реальних подій: це історія молодої українки Ганни Попович, яка, рятуючись від переслідувань МДБ, потрапляє до табору УПА.

Dzidzio Контрабас

Народний блокбастер – так представляють свій фільм продюсери стрічки "DZIDZIO. Контрабас". Це комедія про трьох простих хлопців, які живуть недалеко від кордону і намагаються провезти з України у Європу контрабанду. У головній ролі – соліст групи DZIDZIO Михайло Хома.

"Війна химер"

Антон Байбаков, один з найцікавіших українських композиторів, написав музику до фільму "Війна химер" Анастасії та Марії Старожицьких. За словами режисерів, це документальне кіно "про війну, любов і смерть".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.