До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Картковий будинок: все про президентський гардероб Клер Андервуд

2 листопада Netflix представив шостий сезон популярного серіалу "Картковий будинок", що розповідає про життя Білого дому. Його головною героїнею стане Клер Андервуд – дружина Френсіса Андервуда, якого блискуче зіграв актор Кевін Спейсі, який залишив проект після звинувачень в домаганнях. Грає місіс Андервуд актриса Робін Райт, яка ідеально втілила в собі образ сучасної залізної леді. Всіляко його підкреслює і її гардероб – новий статус вимагає ще більш вивіреного стилю.

Клер Андервуд

Працювала над ним художник по костюмах Кемаль Харріс, яка заодно є і особистим стилістом Робін Райт. Головним джерелом її натхнення стали образи жінок з 1940-х років. Це модне десятиліття вирізняється строгістю форм і тягою до мінімалізму. Так, архівні фотографії наштовхнули Харріс на думку додати в обрах президента США запонки. "Під час Другої світової війни жінки часто носили костюми, але поєднували їх з широкими французькими манжетами, а вони, в свою чергу, були прикрашені запонками. До речі, у багатьох реальних президентів були оригінальні запонки, виконані на замовлення. Є вони і у місіс Андервуд", – коментує художник по костюмах.

Реклама
Клер Андервуд
Клер Андервуд
Клер Андервуд

Весь гардероб головної героїні зшитий спеціально для фільму. Команда стилістів не зверталась до модних брендів за одягом, щоб нічого в образі Клер Андервуд не відволікало і не викликало зайвих асоціацій. Вся увага на її характер і вчинки, а одяг – це лише броня, яка захищає її від зовнішнього світу, хоч і наймоднішим способом. Позбулася героїня Робін Райт навіть звичних сумок. На думку Кемаль Харріс, статус президента США передбачає, що є кому носити її речі.

За матеріалами: vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.