До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Каннський кінофестиваль знову перенесли на невизначений термін

У середині березня організатори Каннського кінофестивалю повідомили, що через пандемію кіноогляд переносять з травня на червень. Але 13 квітня президент Франції Еммануель Макрон оголосив, що країна перебуватиме на карантині до 11 травня, а кордони буде закрито для негромадян ЄС на невизначений термін; також всі фестивалі у Франції заборонено до липня. Тож 14 квітня керівництво Каннського кінофестивалю опублікувало заяву про скасування кіноогляду влітку.

"Ми розглядали варіант проведення фестивалю наприкінці червня — початку липня, але тепер це теж неможливо", — йдеться в повідомленні фестивалю. Провести фестиваль у повноцінному форматі не вдасться. Але оргкомітет шукає способи провести захід хоча б в урізаному вигляді у 2020 році, зокрема, щоб підтримати індустрію кіно та її фахівців. Нагадаємо, фестиваль мав пройти в Каннах з 11 по 23 травня.

Реклама

Тим часом багато зі світових ініціатив переходять у віртуальний світ: онлайн цього року пройде фестиваль Burning Man. В Україні ж першими на проведення масштабного заходу онлайн зважилися організатори фестивалю документального кіно Docudays UA.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.