До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як Лілі Джеймс перетворилася на Памелу Андерсон для серіалу "Пем і Томмі"

На Hulu вийшов довгоочікуваний серіал "Пем і Томмі", присвячений витоку секс-відео Памели Андерсон і Томмі Лі в 90-х. Секс-символ дев’яностих грає Лілі Джеймс — і схожість між британською актрисою й Памелою Андерсон просто приголомшлива. Розповідаємо, як Лілі Джеймс вдалося повторити фірмовий сексапільний образ зірки епохи 90-х.

Стиль

У кількох інтерв’ю Лілі Джеймс розповіла, як щоранку до знімання вона витрачала до п’яти годин, щоб перетворитися на Памелу. Цей час ішов на створення макіяжу, нанесення автозасмаги, укладання волосся, протезування обличчя й грудей (про це читайте нижче) і, звісно, на костюми. За словами актриси, перевтілення в секс-символ 90-х принесло їй величезну насолоду: "У сексуальності й розкутості Памели була особлива сила", — зізнається актриса.

Реклама

Для того щоб мати в кадрі такий підтягнений, спортивний і сексапільний вигляд, як у Памели Андерсон, Лілі Джеймс почала готуватися до знімання за п’ять місяців, днюючи й ночуючи в тренажерному залі. Завдання ефектно окреслити фігуру героїні дісталося художниці костюмів Кемерон Леннокс, яка працювала над серіалом "У ритмі життя" з Роуз Бірн, трагікомедією "Початківці" та іншими стрічками. У кадрі Лілі Джеймс з’являється у вінтажних образах з 90-х — це передусім Versace й Vivienne Westwood. Звісно, не обійшлося й без червоного купальника, який точнісінько повторює модель зі знімання "Рятувальників Малібу".

"Пем упіймала момент і започаткувала тренди, які багато хто хотів повторити. Ось чому так багато людей цікавляться нею досі", — каже Кемерон Леннокс.

Ідеальна білявка

Для перевтілення в образ Памели Лілі Джеймс знадобилося чотири перуки. Щоб створити фірмову "каскадну" зачіску Андерсон, модельєрка зачісок Мо працювала зі знаменитим виробником перук з Беверлі-Гіллз Робом Пікенсом. "Для Памели Андерсон волосся було чимось на зразок броні, — каже Баррі Лі Мо. — Байдуже, захищала вона себе величезною гривою об’ємних кучерів, щоб показати силу й упевненість, чи розкривала свою м’якшу сторону з легким вузлом на маківці — наприклад, під час інтимних моментів з Томмі вдома, вона завжди дуже добре продумувала свою укладку".

Пем була відома насамперед своїм яскравим платиновим світлим волоссям. Тому найскладнішим завданням для команди було правильно підібрати колір. Під час підготовчого ресерчу Мо натрапила на інтерв’ю, в яких Пем розповіла, що вона роками забарвлювала волосся фарбою з аптеки. У підсумку стилістка використала чотири різні відтінки блонду, щоб пофарбувати перуку Лілі Джеймс і створити ефект "зроби сам".

"У Пем завжди була ідеальна, ультратекстурована, довга стрижка з романтичним чубчиком", — каже Мо. Підтримати об’ємні "кучері супермоделі" допомогли текстурувальні засоби і фен Dyson Supersonic. Коли ж потрібні були кучері в стилі "сексуальна грива", то стилістка скористалася хитрощами самої Андерсон і використала класичні бігуді на липучках.

Максималістський макіяж у дусі 90-х

"Мінімальний макіяж зробить вас тим, ким ви не є", — жартує керівник відділу макіяжу Девід Вільямс, говорячи про силу макіяжу. Для гримерів саме справжність була ключем до успіху фільму, присвяченого епосі 90-х. "Макіяж має підсилювати загальний ефект, — пояснює Вільямс. — Ми намагалися бути автентичними, і тому зробили акцент на коричневі, цеглясті й винні тони в макіяжі тієї епохи".

Спреї для засмаги, рум’яна й засоби для контурингу — без цих засобів не обходився макіяж Памели, і саме ці засоби допомогли на зніманні. "Пем була типовою американською дівчиною зі свіжим обличчям — щоправда, вона була з Канади", — каже художниця макіяжу, яка використовувала комбінацію спрей-основи ERA, European Body Art і спрей для засмаги Queen Bee, щоб надати шкірі Лілі Джеймс золотистого відтінку. На додачу до протезування (докладніше про це нижче) вона використовувала тональну палітру HD Professional Make Up for Ever, щоб "змоделювати" обличчя Лілі Джеймс, використовуючи класичні методи створення тіней і відблисків.

Що стосується макіяжу очей, то тут найпопулярнішим прийомом виявилися димчасті тіні. Їх фахівці з мейкапу часто використовували в поєднанні з насиченими коричневими відтінками Cocoa Mirage Tom Ford і чорними, як сажа, відтінками Make Up for Ever. Остання вирішальна деталь? Плюшеві, часто підкреслені губи Памели Андерсон, які найчастіше мали відтінок "натуральної бежевої троянди", — розповідає художниця. В її арсеналі для губ були відтінки помади Pillow Talk, яку придумала Шарлотта Тілбері, і Forbidden Pink Тома Форда як основа — з олівцями для губ у стилі середини 90-х, як культовий відтінок MAC Spice.

Протезування обличчя та грудей

Звісно, щоб по-справжньому перетворити Лілі Джеймс на Памелу Андерсон, для фізичної трансформації знадобилися індивідуальні протези обличчя й тіла. "Виклик завжди лякає, коли перед вами стоїть завдання перетворити актора на культову особистість", — пояснює фахівець з питань спецефектів гриму Джейсон Коллінз. Команда почала роботу з вивчення рис обличчя Памели, збираючи довідкові матеріали середини 90-х про зірку з її ранньої модельної кар’єри, фільмів і появ на телебаченні, а також відверті знімки папараці. Вони зробили те ж саме з Лілі Джеймс, вивчили її обличчя й потім використали новітні технології для складання плану обличчя. "Ми порівняли Джеймс і Андерсон та трохи попрацювали з фотошопом, щоб закласти основу", — пояснює Джейсон Коллінз. "Завершивши це дослідження, ми знали, що нам потрібно кілька конкретних протезів, щоб досягти точної схожості".

У підсумку в серіалі Лілі Джеймс носить кілька протезів. Наприклад, це пристрій для чола, щоб чоло актриси було подібним до чола Андерсон. Накладка дала змогу перукареві надіти перуку на голову Лілі на пів дюйма назад від її звичайної лінії росту волосся. Це також допомогло зробити акцент на тонкі брови. "Ми змогли приховати гарні густі брови Лілі й намалювати тонкі, ніби вищипані брови, що були модні в середині 90-х", — пояснюють художники.

Ще одним важливим елементом образу була перлова усмішка Андерсон на мільйон доларів, для цього художники створили якісні зубні протези.

Ще одне завдання для відділу спецефектів — забезпечити для Лілі Джеймс розкішне декольте. "Зробивши зліпок з тіла Лілі, ми підготували спеціальну силіконову накладку, яка допомогла нам зімітувати бюст Пем", — пояснює Джейсон Коллінз. Виявилося, що Лілі Джеймс довелося носити пристрій для грудей більшу частину знімання, оскільки в більшості сцен вона з’являється в убраннях з декольте, білизні або купальнику. Що ж, реальна Памела Андерсон була справжньою іконою краси під час розквіту своєї кар’єри — і саме це відчуття хотілося передати творцям серіалу.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.