До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Актриса Іванна Сахно про фільм "Тихоокеанський рубіж" і свою американську мрію

Українка Іванна Сахно зіграла одну з головних ролей в голлівудському блокбастері "Тихоокеанський рубіж – 2", який у березні виходить у світовий прокат..

Твідовий топ, Chanel; головний убір – власність стиліста

Не кожен день молоді українські актори знімаються у фільмах з 150-мільйонним бюджетом, тому й говорити з Іванною я планувала про прем'єра. Але за кілька днів до інтерв'ю побачила в інстасторіз акторки відео з Жіночого маршу в Лос-Анджелесі – і не втрималася від розпитувань.

Реклама

20 січня, в день річниці інавгурації Трампа, по Америці прокотилися жіночі марші – за рівність і справедливість. До будівлі Сіті-холу в самому центрі Лос-Анджелеса Іванна вийшла разом з Наталі Портман, Скарлетт Йоханссон, Мілою Куніс, Камерон Діаз і ще 750 тисячами осіб. У той день Портман розповіла про сексуальний тероризм, який пережила в 13 років, а Йоханссон закликала дівчат бути сміливішими. Іванна каже, що спеціально публікувала новини про марш на своїх сторінках у соціальних мережах: "Важливо, щоб про сексуальний харасмент і рівність нарешті заговорили і в Україні". Це, звичайно, крапля в морі, нарікає актриса, але навіть ці кроки – внесок в розвиток українського суспільства.

Шовковий топ з пайєтками, шовкова спідниця, розшита кристалами, шкіряні туфлі, все – No. 21; бавовняна сорочка, M Missoni; бавовняний жакет, Johna Stone; кольє, золото, срібло, цирконій, Freida Rothman; шкарпетки, Kenzo

Іванні – тонкій, мініатюрній блондинці з величезними очима й пухкими губами – 20 років. Вона переїхала в Лос-Анджелес чотири роки тому, й з тих пір пройшла десятки кастингів й зустрічалася з найважливішими людьми кіноіндустрії. Чи була вона жертвою харасмента? "Слава богу, ні, – спокійно каже актриса. – Всі, з ким я працювала на майданчику, оцінювали мене виключно як професіонала".

Іванна любить Штати, а Штати полюбили її. Вперше приїхавши сюди з мамою, Сахно думала – на кілька тижнів. "Ми прилетіли в мій день народження, 14 листопада. Коли офіцери побачили в паспорті дату, вони почали співати Happy Birthday, і незабаром до них приєдналося піваеропорту. Для мене це був важливий знак – як поводяться американці, як ставляться до незнайомих людей. Першим, кого я зустріла, вийшовши з будівлі аеропорту, був актор Пірс Броснан. Прекрасний початок подорожі", – всміхається Іванна.

Вовняна сукня, вовняні штани, все – 3.1 Phillip Lim; шовкова блуза, Jill Stuart; кольє, Balenciaga; кільце, золото, діаманти, все – Repossi; шкіряні туфлі, Gianvito Rossi

До 16 років Сахно вже була відомою українською актрисою. Вона почала зніматися в дев'ять – стала відома завдяки популярному тоді серіалу "Леся + Рома", грала в дитячих фільмах. Школу закінчила в Ванкувері, а потім вирушила до Голлівуду. У Лос-Анджелесі Іванна була налаштована серйозно і вибрала не зовсім класичний шлях втілення американської мрії: пішла вчитися в акторську школу Лі Страсберга. Під час навчання періодично поверталася в Україну – в минулому році знялася у фільмі про Чорнобиль "Чорна квітка", а пару років тому – в пригодницькому фільмі "Іван Сила".

Зараз, щоправда, зніматися в Україні в Сахно часу немає: вона працювала в Будапешті – над комедійним бойовиком "Шпигун, який мене кинув", над фільмом "Тихоокеанський рубіж – 2" в Австралії та Китаї, а зараз готується до великого промотуру в рамках його прем'єри.

"Всі рівні. Я з простої сім'ї, але моя сім'я – це команда, в якої була мета"

"Підйом в 7 ранку. Склянка теплої води з лимоном. Йога. Скайп з моєї піар-командою – обговорення робочих питань. Зустріч з режисером нового фільму. Ланч. Зустріч зі стилістом нового фільму. Читка сценарію. Дорога додому: в Лос-Анджелесі пробки, і ти тягнешся додому годину мінімум. Дзвінки, імейли. А ввечері знову за сценарій", – свій графік Іванна чеканить як лічилку – видно, що він налагоджений від і до. У такому режимі актриса живе два останні роки – з тих пір, як її кар'єра в Штатах пішла вгору.

Успіх Сахно – результат роботи. "В українського актора шансів тут стільки ж, скільки у мексиканського або іспанського. Всі рівні. Я з простої сім'ї, але моя сім'я – це команда, у якої була мета. У Штатах я чую багато таких історій, моя не оригінальна. Моя подруга і колега по фільму "Тихоокеанський рубіж" Кейлі Спейн виросла в маленькому місті Спрінгфілд штату Міссурі. Щороку вони з сім'єю сідали в машину і їхали 25 годин до Лос-Анджелеса, а там ночували в гаражі у своїх друзів на матрацах, щоб все літо ходити по кастингах. І у неї вийшло".

Шерстяне пальто, плаття з бавовни і поліестеру, все – Balenciaga; бавовняна сорочка, Gustav von Aschenbach; перстень, золото, діаманти, Repossi; сережки з перлів, Ana Khouri

Іванні пощастило не тільки з сім'єю (її батьки працюють в кіно), але і з людьми, які оточили її в Лос-Анджелесі. Сьогодні в команді актриси близько десяти чоловік: головний агент, менеджери, піарники, адвокати, стиліст. На те, щоб знайти тих самих людей в Голлівуді, у Сахно пішли роки. "Коли ти працюєш з правильною командою, вона допомагає тобі рости над собою. Коли я тільки уклала контракт з агентом, вона сказала: "Тобі потрібно пару місяців попрацювати офіціанткою". Агент вважала, що у юної Іванни, яка з дитинства працювала виключно в кіноіндустрії, мало життєвого досвіду. Сахно влаштувалася в бар розносити пиво, мити посуд. "Я працювала місяць по 12-15 годин на день, а вночі приходила додому і ридала. Було складно".

Агенти в акторки і справді суворі. Наприклад, щоби позбутися акценту і грати героїнь будь-якої національності, а не тільки слов'янських дівчат, агенти заборонили Іванні говорити рідною українською. "Навіть з мамою я листуюся і розмовляю англійською", – сміється актриса. Метод спрацював. У сторіз на @ivannasakhno в Іванни ідеальна англійська.

Шовкова блуза, шовкові штани, все – Emanuel Ungaro; мереживний топ з поліестеру, мереживна спідниця з полімеру, все – Milly; джинсовий жакет, Longchamp; чокер, латунь, перли, Cornelia Webb; сатинові мюлі, Sebastian

Ті ж агенти періодично нагадують Іванні: якою б гарною ти не була і як багато б ти над собою не працювала, завжди знайдеться хтось, хто працює над собою трішки більше. Тому Іванна не розслабляється і весь вільний час витрачає на йогу, тренажерний зал і читання, веде здоровий спосіб життя і не дозволяє поганим думкам засмічувати свідомість. У самісінький розпал сезону, коли голлівудські заходи проходять однин за іншим: "Золотий глобус", Премія Гільдії кіноакторів і, нарешті, "Оскар", – Іванна каже, що вона "не фанат вечірок". А як же потрібні знайомства? "Йти на оскарівську вечірку з метою познайомитися з потрібним режисером або продюсером – пропаща справа. Талант потрібно показувати на кастингах", – впевнена актриса.

Але один важливий світський вихід на неї все ж чекає: 21 березня в Лос-Анджелесі відбудеться світова прем'єра фільму "Тихоокеанський рубіж – 2". Іванна грає робота і протягом усієї картини носить важкий металевий костюм. На червону доріжку збирається вдягти вбрання, створене українським дизайнером. "У лютому лечу в Київ на Український тиждень моди: хочу подивитися колекції і вибрати плаття".

Текст: Дар'я Слободяник

Фото: Gilad Sasporta

Стиль: KC Jones

Макіяж: Yacine Diallo @BRIDGE Artists

Зачіски: Nicolas Eldin @Art Department

Виробництво: Paul Zotov

Асистент стиліста: Tamika Duncan

Вдячність – Deer Mountain Inn и Kisimi Bayohs

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.