До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися під час карантину: новий сезон серіалу "Моя геніальна подруга"

16 березня на телеканалі HBO вийшов другий сезон серіалу "Моя геніальна подруга". Сюжет заснований на книзі Елени Ферранте із циклу "Неаполітанський квартет" — "Історія нового імені" (так і названо новий сезон).

Серія книг оповідає про дружбу двох подруг Олени й Ліли. Історія розгортається на тлі післявоєнного Неаполя 50-х років. У першому сезоні серіалу "Моя геніальна подруга" події розвивалися відповідно до першої однойменної книги Ферранте, у якій ішлося про дитинство й підлітковий період Олени й Ліли. У другому сезоні, заснованому на книзі "Історія нового імені", серіал з амбіційнішим розмахом і різкою ясністю показує, як Олена й Ліла, ще зовсім юні дівчата, змушені дорослішати. Сюжет досліджує соціальні ролі чоловіків і жінок, роблячи акцент на темі насилля й маніпуляцій.

Реклама

Режисером шоу й далі буде Саверіо Костанцо, який прославився завдяки фільмам "Голодні серця" і "Самотність простих чисел". Також два епізоди зняла Аліче Рорвахер, яка відома своїм жорстоким баченням жіночих проблем у таких фільмах, як "Щасливий Лазар" і "Дива".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.