До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися у липні: 5 найкращих фільмів

Традиційно, серйозного кіно в літньому прокаті мало. Тому в огляді Vogue.ua соковите кіно з Тімоті Шаламе, легке музичне "Літо" Кирила Серебренникова і комедія "Таллі", заради якої Шарліз Терон набрала майже 25 кілограм.

Тімоті Шаламе в фільмі "Спекотні літні ночі"
"Літо", з 28 червня

Один з найбільш очікуваних фільмів цього літа – легке, музичне, красиве "Літо" Кирила Серебренникова. Це музична біографія Віктора Цоя, в якому грають красиві молоді актори і звучить стара, але як і раніше гостромодна, музика: від Деббі Гаррі до Девіда Боуї. В основі "Літа" спогади вдови Майка Науменка (лідера групи "Зоопарку" і рок-зірки 80-х) Наталії – її у фільмі зіграла Ірина Старшенбаум. "Ми обоє величезні фанати групи "Кіно", і виросли на цій музиці. Але наш підхід до сценарію був не строго документальним, – коментують сценаристи стрічки Михайло і Лілі Ідови. – Нам важливіше було вловити дух подій, ніж їх точний порядок і хронологію". Фільм Серебренникова вдався свіжим, романтичним і хуліганським.

Реклама
"Кравчиня", з 28 червня

"Кравчиня" – дуже стильна історія про швачку, яка повертається в рідну Австралію з Парижа і починає життя заново – з'явилась у світовому прокаті ще 2016 року, але в Україні показана так і не була. Нарешті фільм виходить в український прокат: швачку іронічно грає Кейт Вінслет, а сам фільм є вшануванням моди 1950-х. Саме в цей час відбувається його дія: героїня Кейт Вінслет, успішна кравчиня, повертається в рідну Австралію з Парижа, де вона довгий час працювала в модному будинку мадам Віоне, для того, щоб доглядати за хворою матір'ю. Героїня носить човники, сукні з приталеним силуетом і акцентованими плечима, капелюхи і перли. Художник з костюмів фільму – Марійон Бойс, яка працювала над низкою картин, від "Крокодила Данді" до "Мобі Діка". Вона надихалася роботами Крістіана Діора і Крістобаля Баленсіаґи.

"Таллі", з 18 липня

Актриса Шарліз Терон, як завжди, готова на все заради гарного кіно. Заради ролі Марло – втомленої матері трьох дітей – актриса набрала 23 кілограми. "Я просто хотіла відчути те, що відчуває ця жінка – і мені здалося, якщо я наберу вагу, нас це зблизить", – пояснює актриса свої мотиви. "Таллі" – комедія про дивні відносини, які зав'язуються між втомленою Марло і красунею Таллі – нянею, яка приходить в будинок Марло зі словами "я тут, щоб подбати про Вас".

"Спекотні літні ночі", з 27 липня

"Спекотні літні ночі" – дебют молодого режисера Елайджа Байнума – обіцяє бути соковитим, життєрадісним і динамічним фільмом. Герой Тімоті Шаламе – Деніел, який за одне літо з сором'язливого хлопця перетворюється в наркодилера, грозу місцевих поліцейських і найпопулярнішого хлопця в місті. Очевидно, 2018рік мине під знаком Тімоті Шаламе. На початку року роль в пронизливій ​​драмі "Називай мене своїм ім'ям" італійського режисера Луки Гуаданьїно принесла йому номінацію на "Оскара". Паралельно, Шаламе зіграв одну з ключових ролей ще в одному "оскарівському" фільмі – драмі "Леді Берд", а тепер знімається у фільмі "Король" про британського короля Генрі V.

"Зої"

Дуже красива пара, Леа Сейду та Еван МакГрегор, грають двох вчених – Зої і Коула. Вони вчені майбутнього, які розробляють ідеальних романтичних партнерів – синтетиків. Їх мета – позбавити людей самотності і нерозділеного кохання. Легко припустити, що експеримент закінчиться плачевно. Прем'єра "Зої" минула на кінофестивалі Трайбека в квітні цього року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.