До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що дивитися на фестивалі "Тиждень австрійського кіно"

Найяскравіші та найрезонансніші фільми з Австрії покажуть на фестивалі "Тиждень австрійського кіно". Vogue.ua вибрав чотири фільми в програмі, які не можна проґавити.

"Лисиця в норі"

"Фукс починає працювати вчителем у в’язничній школі, замінивши пані Бергер, — вже немолоду нетрадиційну викладачку. Однак знайомство з однією з нових учениць, таємничою і замкненою в собі Самірою, змушує його пригадати свій найбільший страх". Ця соціальна драма режисера Армана Т. Ріахі — один з найуспішніших австрійських фільмів 2020 року. Картина "Лисиця в норі" брала участь у програмі Варшавського кінофестивалю й здобула приз за найкращу режисуру кінофестивалю ім. Макса Офюльса у 2020 році.

Реклама
"Нарцис і Гольдмунд"

"Нарцис і Гольдмунд" — екранізація роману одного з найвідоміших письменників XX століття, нобелівського лауреата Германа Гессе. У центрі фільму — Нарцис і Гольдмунд, двоє друзів-послушників. Зустрівшись одного разу в німецькому монастирі, вони обидва йдуть до духовного просвітлення і досконалості в мистецтві. Однак шляхи до мети в них різні — один з них вибирає молитву й медитацію, інший стає авантюристом. У режисерському кріслі Штефан Рузовіцкі — австрійський режисер і сценарист, лауреат премії "Оскар" 2008 року в номінації "Найкращий фільм іноземною мовою" (за картину "Німий").

"Піаністка"

Унікальна можливість подивитися на великому екрані культову стрічку Міхаеля Ганеке, яка 2001 року стала тріумфатором Каннського кінофестивалю, здобувши призи в категоріях "Гран-прі", "Найкраща актриса" і "Найкращий актор". Головна героїня Еріка у виконанні неперевершеної Ізабелі Юппер — професорка Віденської консерваторії, що вдень ​​викладає Шуберта, а ночами перетворюється в жорстку жінку, схильну до садомазохізму. Одного разу в неї закохується юний студент консерваторії, шокований схильностями Еріки...

"Розбий моє серце"

У 2018 році ця романтична історія про двох юних ромів — сучасних Ромео і Джульєтту — стала найкращим фільмом кінофестивалю в Лос-Анджелесі. За сюжетом, Пепе і Марсела знайомляться у Відні — їх відрядили з бідного ромського селища в Словаччині до Відня жебракувати під наглядом жорстокого Роккі. Вони закохуються одне в одного, проте реальність створює перешкоди — Роккі схиляє Марселу вийти за нього заміж в обмін на скасування боргів її родини.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.