До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про другий сезон серіалу "Оповідь служниці"

Вже 25 квітня – день Х для шанувальників серіалу "Оповідь служниці": в цей день відбудеться прем'єра 2 сезону найфеміністичнішого серіалу наших днів. За декілька днів до прем'єри Vogue.ua роєповідає все, що відомо про другий сезон.

Елізабет Мосс на церемонії "Еммі"
Офіційний синопсис

Ось як продюсери інтернет-сервісу Hulu описують другий сезон. "Все крутитиметься навколо вагітності Офред і її бажання врятувати майбутню дитину від жахів Гілеада. Але Гілеад, як любила говорити героїня тітка Лідія," завжди всередині тебе ". Ця думка стане головним конфліктом сезону – і саме проти Гілеада всередині себе так чи інакше боротимуться герої.

Реклама
Чи працюватиме Маргарет Етвуд над другим сезоном

"Оповідь служниці" заснований на однойменному антиутопічному романі канадської письменниці Маргарет Етвуд і після виходу 1986 року наробив багато шуму. Маргарет Етвуд, якій сьогодні 77 років, брала активну участь у створенні першого сезону, зустрічалася з Елізабет Мосс і багато говорила з акторами про сенс своєї книги. Продюсер серіалу Брюс Міллер вже підтвердив, що Етвуд працюватиме і над другим сезоном. "Я думаю, мене активно залучатимуть до роботи, тому що тепер ми всі на незвіданій території і нас чекає багато винаходів", – розповіла Етвуд в інтерв'ю Entertainment Weekly.

Елізабет Мосс і Маргарет Этвуд, фото – W magazine
Хто з персонажів повернеться у другому сезоні

Звичайно, Фредова – у виконанні талановитої Елізабет Мосс, яка цього року отримала за цю роль "Еммі". Також точно відомо, що повернуться її найближчі соратниці – Мойра у виконанні Саміри Вайлі, зірки серіалу "Помаранчевий – хіт сезону", і Жанін (Маделін Брюер). Наприкінці першого сезону, правда, Жанін побили камінням, але вона не загинула. Також Брюс Міллер підтвердив, що у новому сезоні з'явиться і найяскравіший і найхаризматичніший персонаж "з того боку" – лиходійка тітка Лідія у виконанні актриси Енн Дауд. Більше того, у другому сезоні автори розкажуть особисту історію Лідії і розкажуть про те, яким було її життя до республіки Гілеад. Кажуть, Лідія була вчителькою в школі для дівчаток.

Жанін
Офред стане більш рішучою

У фіналі першого сезону помітно, що Офред набридло бути пасивною: вона говорить "ні" тітці Лідії і відмовляється вдарити каменем Жанін. Новий сезон розповість про те, що відбувається, коли пригноблені стають бунтівниками.

Атмосфера сезона

Відомо, що у новому сезоні буде 13 епізодів. "Другий сезон буде дуже похмурим і драматичним світ стає все гіршим і гіршим", розповідає Елізабет Мосс. Зважаючи на перші офіційні кадри другого сезону, він буде дуже жорстоким: на фото зображена Офред з раною на голові. Хто вдарив вагітну жінку в Гілеаді? ..

У другому сезоні також з'явиться новий персонаж – мати Фредової. У книзі їй приділено багато уваги, але в серіалі про неї поки згадували лише мигцем.

Що таке колонії?

У своїй книзі Маргарет Етвуд кілька разів згадувала про Колонії небезпечні зони, куди відправляють неслухняних дівчат. У другому сезоні загадкові Колонії, які представляють собою радіаційну пустку, нарешті покажуть. Перше зображення Колоній дуже красиве і похмуре, водночас.

Читайте также:

Политику на мыло: 8 лучших сериалов осени

Молода и прекрасна: Марина Вакт о фильме "Двуличный любовник"

Книга на выходные: "Рассказ служанки", Маргарет Этвуд

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.