До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про приквел "Гри престолів"

Стало відомо, що вже влітку розпочнуться зйомки "Гри престолів" – Vogue UA розповідає, що відомо про новий серіал.

Назва

У листопаді один із співавторів серіалу Джордж Р. Р. Мартін розповів у своєму блозі, що проект називатиметься The Long Night ("Довга ніч"). У всесвіті "Гри престолів" довга ніч – це зима, яка тривала протягом кількох поколінь і ознаменувала вторгнення Білих Блукачів у Вестерос. Відомо, що ці події відбулися за тисячі років до тих, що описані у "Грі престолів". Бурхлива зима призвела до конфлікту, відомого як "Війна за світанок", епічного протистояння Білих Блукачів проти людей.

Реклама
Сюжет

Події в "Довгій ночі" відбуватимуться за тисячі років до тих, що були описані в "Грі престолів". Телеканал HBO замовив пілотну серію приквела, яка безпосередньо не збігатиметься з жодною з подій в сюжетній лінії "Пісня Льоду й Полум'я".

Акторський склад

Головну роль у серіалі виконає Наомі Воттс. Зірка стала першою акторкою, яка очолила кастинг приквела. Подробиці характеру її персонажа не відомі, але є інформація, що вона зіграє ключову роль "харизматичної світської дами" зі страшною таємницею.

Також у "Довгій ночі" з'являться Джонатан Вайтгаус ("Полдарк"), Міранда Річардсон (Ріта Скітер у фільмах про Гаррі Поттера), Наомі Еккі ( "Зоряні війни: Епізод IX", "Доктор Хто"), Денис Гоф ("Колетт"), Джеймі Бауер ("Сутінки. Сага: Молодий місяць","Фантастичні звірі: Злочини Ґріндевальда") та інші актори.

Виробництво

Джордж Р. Р. Мартін об'єднав зусилля із знаменитим сценаристом і продюсером Джейн Голдман ("Пипец", "Люди Ікс: Перший клас", "Kingsman"), яка працюватиме шоуранером.

Відомо, що режисером пілотної серії стане британка С. Дж. Кларксон, відома завдяки серіалам "Помаранчевий — хіт сезону", "Джессіка Джонс", "Дектстер".

Ймовірно, що у приквела буде значний бюджет. Коли вперше запускали "Гру престолів", бюджет становив близько 6 мільйонів доларів на епізод першого сезону. Схоже, що стартова вартість створення "Довгої ночі" буде набагато вищою.

Зйомки фільму почнуться влітку 2019 року. Про це розповів програмний директор HBO, Кейсі Блойс в інтерв'ю Entertainment Weekly. З чуток, зніматимуть на Канарських островах, а потім в Північній Ірландії. У будь-якому випадку, приквел покажуть в ефірі не раніше 2020 року.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.