До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що слід знати про фільм "Маленькі жінки" Ґрети Ґервіґ

27 грудня у світовий прокат виходить один з найбільш довгоочікуваних фільмів року – "Маленькі жінки" Ґрети Ґервіґ. Vogue.ua зібрав все, що відомо про стрічку.

Сюжет

"Маленькі жінки" – екранізація однієї з найпопулярніших книжок в історії американської літератури. Відколи 1868 року першу партію продали тиражем 2000 примірників, роман не переставали друкувати. У книжці Луїзи Мей Олкотт, яку зараховують до найважливіших феміністичних текстів в історії, описані життя чотирьох сестер сім'ї Марч: Маргарет, Джо, Бет і Еммі, – та історія їхнього дорослішання. Частково роман автобіографічний: у Олкотт було три сестри. З 1933 року роман екранізували 10 разів, причому робили з "Маленьких жінок" навіть аніме-серіал. Найвідомішою є екранізація 1993 року, а головні ролі тоді зіграли Вайнона Райдер, Кірстен Данст і Сьюзан Сарандон. 2018 року Ґрета Ґервіґ, чий фільм "Леді-Птаха" отримав п'ять номінацій на "Оскара", взялася за екранізацію цієї історії.

Реклама
Акторський склад

Сірша Ронан грає найактивнішу з сестер Марч, Джо; старшу сестру Маргарет Марч виконує Емма Вотсон, а Флоренс П'ю з'явиться в ролі Емі. Тімоті Шаламе перевтілиться в Тедора Лоуренса, багатого сусіда сестер Марч, який пристрасно закоханий в норовливу Джо. Також у фільмі з'являться Лора Дерн у ролі Мармі Марч і Меріл Стріп у ролі буркотливої тітки Марч. "Ніхто не досягає всього сам, особливо жінка. Головне – вдало вийти заміж, – попереджає тітка одну із сестер у трейлері, на що та відповідає: "Проте ви не заміжня, тітко Марч" – "Це тільки тому, що я багата".

Трейлер

"Жінки мають амбіції, талант врешті-решт, а не лише вроду", – каже Джо Марч у виконанні Сірші Ронан у першому трейлері фільму "Маленькі жінки" Ґрети Ґервіґ, – "Я не можу слухати, що жінка придатна лише для кохання і більше ні для чого. Я вже втомилась". Перший трейлер довгоочікуваної феміністської драми Ґрети Ґервіґ надихає: головні героїні, сестри Марч, міркують про свої мрії стати художницями, акторками і письменницями, поки весь світ намагається пояснити їм, що головне – вдало вийти заміж.

Само собою, найкращі моменти в трейлері належать Сірші Ронан і Тімоті Шаламе. Ґрета Ґервіґ працює з ними вже вдруге, так зміцнює їхній статус голлівудських улюбленців. Насправді хімія між ними – і зовнішність – були ключовим натхненням для Ґервіґ під час роботи над фільмом. "Тімоті завжди був людиною, яка грала для мене цю роль, бо у нього є це – він гарний і розумний, – каже Ґрета Ґервіґ. – І Сірша чудова". Ці риси зробили їх ідеальними для гри абсолютно сучасних і водночас андрогінних персонажів Олкотт". У цьому є правильний гендерний посил, наче герой Шаламе, Лорі – хлопчик з ім'ям дівчинки, а Джо – дівчинка з ім'ям хлопчика", – продовжує Ґервіґ. Зверніть увагу на те, що пара часто обмінюється одягом протягом усього фільму.

Де знімали

Ґрета Ґервіґ вирішила знімати фільм у штаті Массачусетс, де жили Олкотт і її сім'я – навіть у тій самій школі, де батько Олкотт давав уроки. "Фізичне місце дійсно нагадує вам історію, яку ви намагаєтеся розповісти", – каже режисерка. Натхненням для Ґрети став живопис кінця ХІХ століття, що допоміг з відтворенням кольорів та фактур, наприклад, картина "Прилив" Вінслова Гомера.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.