До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найкращих серіалів цієї весни

Цієї весни обов'язкові до перегляду: довгоочікуване продовження "Оповіді служниці", новий серіал Денні Бойла і, звичайно, Антоніо Бандерас в ролі Пабло Пікассо в серіалі "Геній" каналу National Geographic.

"Оповідь служниці"
"Смертельний потяг", (Heathers), з 8 березня

Навесні на екранах з’явиться ексцентричний, з домішкою чорної комедії, серіал "Смертельний потяг" – римейк популярного в 1990-і роки однойменного фільму з Вайноною Райдер. У центрі серіалу – трійця на прізвисько "Хезерс" – зухвалі і нахабні учениці старшої школи, які крутять інтриги проти тих, хто їм не до вподоби. Інтриги, скандали. Сценаристи серіалу потурбувалися про принцип diversity: одна з дівчат-інтріганток – трансгендерна дівчина, друга – має зайву вагу, а третя – лесбійка.

Реклама
"Довіра"/Trust, з 25 березня

В основу цього серіалу лягла одна з найгучніших кримінальних історій останніх десятиліть – викрадення 1973 року в Італії Пола Гетті III, онука американського магната Пола Гетті. Історія цікава ще й тим, що протягом п'яти місяців бізнесмен відмовлявся платити викуп в сумі 17 мільйонів доларів: "У мене чотирнадцять онуків, якщо я сьогодні заплачу один пенні, тоді у мене буде чотирнадцять викрадених онуків". Над серіалом працював суцільно зірковий склад: режисер – Денні Бойл (володар "Оскара" за фільм "Мільйонер з нетрів"), а в головних ролях – Гіларі Свонк і Дональд Сазерленд.

"Вбиваючи Єву"

Шпигунський трилер, на який варто звернути увагу, випускає канал BBC America – це "Вбиваючи Єву". Сюжет – дотепна гра в кішки-мишки: Єва працює в MI5 і полює за небезпечною вбивцею Вілленеллой, яка, на додачу до всього, ще й психічно нездорова. Переваги серіалу: блискучий акторський дует Сандри Ох (Єва) і Джоді Комер (Вілланелла) і феміністичний посил. "Над "Вбиваючи Єву" працювала геніальна команда жінок – за камерою і перед нею", – коментує продюсер BBC America Сара Барнетт.

"Містер Мерседес"

На екрани повертається один з найбільш обговорюваних трилерів минулого року – "Містер Мерседес". Над екранізацією роману Стівена Кінга працювала зіркова команда: його автор – лауреат 11 премій "Еммі", режисер і сценарист Девід Р. Келлі. Стівен Кінг написав "Містера Мерседеса" 2014 року: це історія колишнього поліцейського, який намагається докопатися до істини в нерозкритому злочині, який вчинив водій "Мерседеса", коли убив 16 людей.

"Геній: Пікассо", з 24 квітня

"Геній" – новий серіал каналу National Geographic, який стартував 2017 року. Перший сезон присвячений фізику Альберту Ейнштейну і його шляху до всесвітньої популярності. У центрі другого сезону – не менш драматична біографія художника Пабло Пікассо, якого зіграє Антоніо Бандерас – посивілий та зі смішно зачесаним набік волоссям. Як і Пікассо, Бандерас народився в Малазі на заході Іспанії; також, вважають продюсери, художника і актора ріднять темперамент і харизма. У центрі серіалу, кажуть продюсери, "пристрасне мистецтво Пікассо, яке пов'язане з його особистим життям, наповненим бурхливими одруженнями, незліченними любовними пригодами і часто мінливими політичними та особистими зв'язками".

"Світ Дикого Заходу-2", з 22 квітня

(Увага, спойлер!) В березні на екрани повертається один з найбільш обговорюваних серіалів минулого року – "Світ Дикого Заходу", фантастична і жорстока історія про парк атракціонів, населений андроїдами. У фіналі першого сезону андроїд Долорес вбиває творця парку Роберта Форда – що буде далі? Буде містика: один з продюсерів серіалу Джонатан Нолан зізнався, що Роберт Форд, герой Ентоні Гопкінса, все-таки повернеться в другому сезоні. Також Нолан розповів, що в другому сезоні акцент буде на побуті і деталях життя "господарів" парку – і глядача все більше занурять у внутрішнє життя моторошного парку.

"Розповідь служниці", з 25 квітня

25 квітня – день Х для шанувальників серіалу "Розповідь служниці" – виходить продовження найфеміністичнішого серіалу наших днів. "Другий сезон буде дуже похмурим і драматичним – світ стає все гіршим і гіршим", – розповідає Елізабет Мосс, виконавиця головної ролі. Продюсер Брюс Міллер тим часом зауважує, що другий сезон розповість про те, "що відбувається, коли гноблені раптом стають бунтівниками". Інтригу підсилює і хештег, який з'явився в офіційних акаунтах серіалу – #ResistSister (Сестра, давай відсіч! – прим.ред). Також точно відомо, що в новому сезоні буде 13 епізодів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.