До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 моторошних серіалів, які надихнуть на святкування Гелловіна

В основі історії Гелловіну вкоренилися відсилання, пов'язані зі смертю і потойбічними силами. Vogue.ua вирішив відштовхнутися від зворотного. Ось 5 серіалів, де майже немає надприродного, але є сюжет, від якого мурашки по тілу, і який стане чудовою підмогою для тематичної вечірки (або бесіди) на Гелловін у цьому році.

Заставка першого сезону серіалу "Американська історія жахів"
"Паперовий будинок"

Іспанський серіал "Паперовий будинок" став окрасою весняного карантину і продовжує тривожити душу, адже мав інтригуюче завершення. До виходу п'ятого сезону залишилося трохи менше восьми місяців, і незрозуміло чого хочеться більше: дізнатися, що ж буде далі, а чи сидіти тихенько, з побоюванням відраховуючи дні до прем'єри нового сезону. У будь-якому разі, цей шедевр про грабіжників у червоних костюмах і масках Далі, якими керує Професор, маючи компрометуючу благу мету, гідний стати центральною темою Гелловіна 2020. Тим більше, що костюм підібрати буде нескладно.

Реклама
Кадр із серіалу "Паперовий будинок"
"Розповідь служниці"

Серіал-антиутопія "Розповідь служниці", знятий за однойменним романом Маргарет Етвуд, довго був на слуху. Ця оповідь радше моторошна, ніж розважальна, а з огляду на постійну актуальність розмов про права жінок, цей Гелловін не можна провести, не згадавши бодай одну з історій. На жаль, погляди серіального суспільства на роль жінок у світі часом збігаються з тим, що нам пропонує реальність. Свято, що наближається, може стати чудовою нагодою, щоб відволіктися від проблем насущних, якоюсь мірою їх висміявши.

Кадр із серіалу "Розповідь служниці"
"Рівердейл"

Дивовижні і не дуже речі, які відбуваються в американському містечку Рівердейл, змушуючи групу старшокласників розслідувати незрозумілі ситуації — чудова тема для вечірки. У серіалі немає надприродних явищ, але є маніяк-убивця, група мафіозі, сумнівна секта і яскраві персонажі, в яких можна вбратися.

Кадр із серіалу "Рівердейл"
"Американська історія жахів"

Серіал, який стане легендою, стартував у 2011 році, а шанувальники з усього світу чекають виходу десятого сезону в 2021 році. Знятий в жанрі жахів, серіал "Американська історія жахів" за дев'ять сезонів запропонував глядачеві стільки ж різних сценаріїв, які не схожі один на одного, пов'язані лише стилістикою і головними персонажами. Була б то історія про фрікшоу, жахи психлікарні або ж літо в таборі — кожна з них стане чудовим сценарієм для святкування Гелловіну в цьому році.

Кадр із серіалу "Американська історія жахів"
"Чорне дзеркало"

Найсучаснішу і несподівану для Гелловіну історію вдасться відтворити за мотивами серіалу "Чорне дзеркало", який від і до просочений своєрідною ненавистю до технологічних реалій, що оточують більшість із нас у XXI столітті. Сатирична оповідь серіалу дає можливість придумати за його мотивами власну вечірку, де соціальні мережі, месенджери і постійний режим онлайн нагадують потойбічну силу, серед якої ми живемо.

Кадр із серіалу "Чорне дзеркало"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.