До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 речей, яких серіал "Секс і Місто" навчив нас

Революційне шоу "Секс і Місто", яке відверто і душевно торкалося тем моди, сексу, побачень і виховання дітей, задало настрій для золотого століття телебачення. Вперше його представили на екранах більше 20 років тому, але через стільки часу шоу залишається популярним, а життєві ситуації його головних героїнь і уроки, які вони з них засвоїли, є такими ж актуальними. Про деякі з них – у матеріалі vogue.ua.

Секс

"Чоловіки, які мають занадто гарний вигляд, ніколи не бувають хорошими в ліжку, бо їм це ніколи не було потрібно", – Керрі.

Реклама

Жарти на межі табуйованих раніше тем зробили "Секс і Місто" одним з найбільш революційних і культових серіалів 1990-х років. Його чотири головні героїні говорили відверто і без евфемізмів про свій досвід з чоловіками, як хорошими, так і поганими, цим показали, що жінки теж займаються сексом і не проти про це поговорити. Від сексу втрьох до оргазмів і вібраторів – в цьому шоу не було нічого забороненого, завдяки чому воно стало справжнім посібником для декількох поколінь всього за кілька років.

Знамениті вбрання

"У мене маленька проблема зі зловживанням деякими речовинами ... Дорогим взуттям", – Керрі.

Керрі Бредшоу, яка живе в гармонії з беззастережною любов'ю до моди, є серцем і душею "Сексу і Міста". Вона надихала і продовжує надихати шанувальників з усіх усюд своїм унікальним стилем, в якому поєднує вінтажні моделі і дизайнерські речі. Їй навіть вдалося повернути тенденції, які давно канули в Лету: від моделі окулярів Ray-Ban Wayfarers до легендарної поясної сумки Gucci і навіть прозорих туфель.

Абсолютна дружба

"Ми уклали угоду давним-давно. Чоловіки, діти – це не має значення. Ми споріднені душі",Саманта.

До "Сексу і Міста" на телебаченні ніколи не було настільки еклектичної групи друзів: секс-оглядачка Керрі, власниця галереї і безнадійний романтик Шарлотта, незалежна і цинічна адвокат Міранда, піарниця і вільна жінка Саманта. Як у серіалі, так і фільмах "Секс і Місто" життя складається з походів у ресторан, випитих коктейлів "Космополітен", шопінгу і останніх новин про чоловіків. Кому потрібен "той самий", коли у тебе є хороші подруги? Як одного разу сказала Шарлотта: "Можливо, наші подруги – наші рідні душі, а хлопці – просто люди, з якими можна повеселитися".

Кохання

"Люди, яким за сорок, схожі на недільний кросворд New York Times: хитрі, складні і ти ніколи не будеш впевнений, що отримав правильну відповідь", – Керрі.

"Секс і Місто" – це, зокрема, історія кохання між Керрі та містером Біґом. З першого до останнього сезону їхні відносини стають центральною темою колонки Керрі, оскільки їхня романтична епопея порушує питання на теми, що стосуються відносин: кохання з першого погляду, обман, секс, проблеми із обов'язками, шлюб, розлучення. У кінці серіалу четверо подруг дізнаються, що кохання можна знайти на розі вулиці, коли ви найменше цього очікуєте, що воно набагато сильніше ідеального вигаданого образу. Але найважливіше, що ми дізналися про кохання, це те, що не має значення, скільки вам років, в парі ви чи самотні, головне – любити себе.

Жіноча сила

"Я просто збираюся сказати те, чого люди не повинні говорити. Я люблю тебе, але себе я люблю більше", – Саманта.

1998 року HBO випустили шоу про групу веселих друзів, які відкрито говорили про секс. Здавалося б, що в ньому немає нічого незвичайного, за винятком того, що всі вони жіночої статі, що зробило "Секс і Місто" одним з найбільш революційних шоу 1990-х. Зайняту жінку, тип героїні, що раніше не вивчали, поставили в центр сюжету. Після жінок-керівниць 1980-х років всі чотири головні героїні – цілеспрямовані дівчата з високооплачуваною роботою: Керрі – журналістка, Міранда – юрист, Саманта – фахівець зі зв'язків з громадськістю, а Шарлотта володіє художньою галереєю. Дуже прогресивна концепція для шоу, зробленого в той час.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.