До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 чудових серіалів, які перенесуть вас у різні куточки планети

Скористатися відпусткою та поїхати в далекі країни цього літа у нас навряд чи вийде, зате ніщо не завадить найсміливішим віртуальним подорожам. На допомогу — платформи Netflix, Hulu і Amazon. У розпал вихідних vogue.ua зібрав п'ятірку чудових серіалів, які перенесуть вас до Індії, Німеччини, Іспанії, Японії та Норвегії...

"Еліта" — справжній хіт іспаномовного світу, який вийшов на екрани 2018 року, і який уже продовжено на 5 сезонів (поки що можна подивитися три). Події відбуваються в престижній школі Лас Енсінас, де навчаються лише найбагатші та розпещені діти Іспанії. Якщо вони не влаштовують гучних вечірок з наркотиками і не займаються сексом в розкішних віллах, тоді вони іноді... вбивають одне одного, що і стає основною інтригою серіалу.

Реклама

Блискучий молодий акторський склад перетворився завдяки "Еліті" на нових іспанських ідолів, багато з них також фігурують в "Паперовому домі", ще одному іспанському хіті Netflix. Окремо зверніть увагу на актора Арона Пайпера, який грає Андера — задумливого хлопця з гей-тусовки і чемпіона з тенісу. Після успіху серіалу він знявся в Кампейн Jacquemus і Lacoste і його, ймовірно, чекає цікаве майбутнє.

What The Love, Netflix

Платформа Netflix India випустила суперглянсове реаліті-шоу знайомств, де є відгомони шоу "Острова любові", Queer Eye і голлівудських ромкомів. Хоча серіал запозичив багато прийомів із західних телевізійних форматів, він набагато прогресивніший, ніж інші шоу, на які посилається.

Треба приклад? У першому епізоді ми бачимо, що чоловік і жінка представлені як пара, але потім з'ясовується, що вони насправді гомосексуалісти. Головні герої серіалу — міленіали, які відкрито розповідають про секс і побачення. Для західних глядачів це погляд на нову, сучасну міську Індію і справжній ковток свіжого повітря після багатьох проєктів, де ця країна була зображена як екзотичне кліше. Ведучий — режисер, актор та мультимедійний магнат Каран Джохар в серіалі досить відвертий: наприклад, є момент, коли він раптом розповідає про те, як уперше заплатив за секс.

"Бит", Netflix

"Біт" — німецький трилер, де події відбуваються у Берліні. Головний герой — клубний промоутер на прізвисько Біт. У першій серії ми бачимо, як він ковтає пігулку, танцює вночі під техно, цілуючись то з жінкою, то з хлопцем, і відриваючись на повну. Все в "Біт" нагадує про культові нічні клуби Берліна, Berghain і Tresor. Основна сюжетна лінія в’ється навколо серії жахливих убивств у клубі, де тусується Біт — поліція змушує Біта працювати під прикриттям, щоб допомогти їм знайти вбивць. Але що робить це шоу таким особливим — це сцени в нічному клубі. Здається, вони зняті на реальних берлінських вечірках, і зняті тими, хто дійсно знає і розуміє цей світ. Якщо ви заплющите очі, то відчуєте запах диму, сигарет і спітнілих тіл на танцполі. Німецький актор Янніс Нівёнер дуже добре грає красивого і харизматичного Біта — і завжди має такий вигляд, наче хоче прийняти швидкий душ і освіжитися.

"Самурай-гурман", Netflix

"Самурай-гурман" — дивовижно нетрадиційне шоу про їжу. Це серіал, основою якого став японський комікс, що розповідає історію 60-річного чоловіка на ім'я Горо Іногасіра. Герой вийшов на пенсію і захопився гастрономією. Він подорожує Японією, відвідуючи ресторани і вуличні кав’ярні, щоб оцінити місцеву кухню. Але "Самурай-гурман" є не документальним фільмом, а комедією з підготовленим сценарієм, хоча сприймається як документальне шоу.

"Додому на Різдво", Netflix

"Додому на Різдво" — норвезький різдвяний ромком, який ідеально підходить для перегляду навіть в розпал літа. Йоханна (Іда Еліз Брох) — 30-річна самотня медсестра, яка дає собі 24 дні для того, щоб знайти бойфренда і поїхати разом з ним додому на Різдво. Хоча кожен епізод триває всього по 30 хвилин, після перегляду серіалу виникає відчуття, що це справжній цілісний фільм. І це пов'язано з тим, що Йоханна — персонаж, від якого не відірватися. Її пошуки кохання видаються десь відчайдушними, але в жодному разі не трагічними.

За матеріалами Vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.