До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 зворушливих фільмів про батьків і дітей

Влітку 2019 року в Україні вперше відсвяткували День батька, який більша частина світу відзначає щотретьої неділі червня. Цього року День батька ми святкуємо 20 червня. На честь свята vogue.ua зібрав 5 фільмів про батьків і дітей, які неодмінно пробудять ніжні почуття й спогади до наших татусів.

Уилл Смит и Джейден Смит в фильме "В погоне за счастьем", 2006.Кадр з фільму "У гонитві за щастям", 2006
"Батьки і доньки", 2015

Після загибелі дружини в автокатастрофі овдовілий письменник (Рассел Кроу) сам виховує дочку Кеті (Аманда Сейфрід). Через деякий час у чоловіка починаються приступи, які супроводжуються судомним посмикуванням кінцівок, і він змушений передати дочку на виховання дядькові й тітці. Вже доросла, Кеті з трепетом згадує теплі стосунки з батьком і постійно бореться зі страхом того, що люблячі люди неодмінно її покинуть. На ґрунті дитячої травми в дівчини розвинулася німфоманія, з якою вона вчиться боротися, щоб бути щасливою з коханим.

Реклама

"Гуртом дешевше", 2003

Якихось десять років тому ця американська комедія початку 2000-х напевне не раз мигтіла на екрані телевізора під час пошуку культурної програми на вечір. "Гуртом дешевше" — це той фільм, який можна дивитися й ні про що не думати. За сюжетом батько сімейства Том отримує роботу у великому місті, а його дружина Кейт вирушає до Нью-Йорка для презентації своєї книги. Том залишається один з дванадцятьма дітьми, що стає початком незабутніх пригод.

"Обдарована", 2017

Обдарована математичним талантом семирічна Мері вражає своїми здібностями вчителів і однокласників у перший навчальний день. Її опікун Френк (Кріс Еванс) всіляко оберігає дівчинку від можливого розвитку аналітичних здібностей, тому що не хоче позбавляти Мері справжнього дитинства. Виявляється, що мати дівчинки була видатним математиком, перш ніж наклала на себе руки, коли Мері було шість місяців.

"У гонитві за щастям", 2006

Цей фільм заснований на реальних подіях і розповідає про складнощі, з якими стикається людина, віддана мрії. В основі сюжету Кріс Гарднер і його син Крістофер. Чоловік спускає всі гроші на франшизу з продажу переносних сканувальних пристроїв, яка тривалий час не приносить жодного прибутку. Батько й син вимушені поневірятися містом Сан-Франциско, ночувати в притулках або в метро, ​​поки Кріс просуває свої ідеї й шукає роботу. Зворушлива картина про любов і довіру між батьком і сином сприймається особливо чуттєво, оскільки головні ролі виконують Вілл Сміт і його син Джейден.

"Ми купили зоопарк", 2011

Батько двох дітей Бенджамін знаходить новий будинок для своєї родини, але може купити його тільки в тому разі, якщо заразом придбає й прилеглий зоопарк. Так, Бенджамін, його син Ділан і дочка Розі стають власниками зоопарку, якому потрібен догляд і турбота і який стає чудовим приводом для поліпшення стосунків між батьком і дітьми.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.