До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів з Гаспаром Ульєлем

Гаспару Ульєлю було всього 37 років, коли він рівно два роки тому загинув внаслідок нещасного випадку під час катання на лижах. Він був одним із найяскравіших французьких акторів свого часу. Його кар’єра почалася в 1999 році, коли юнакові було всього 15, а вже у 18 років Гаспар здобув першу номінацію на головну французьку кінопремію "Сезар". У його фільмографії — і естетське кіно, і масштабні історичні епоси, ну а модна публіка знає його завдяки ролі Іва Сен-Лорана у фільмі "Сен-Лоран. Стиль — це я". Про найяскравіші картини актора читайте в нашому матеріалі.

"Тривалі заручини"

Свою першу головну роль Гаспар Ульєль, син стилістів, який виріс у передмісті Парижа, зіграв у 20 років. У 2004 році він виконав роль зниклого безвісти солдата у фільмі культового режисера Жана П’єра-Жене "Тривалі заручини". Наречену солдата, яка намагається його розшукати, зіграла Одрі Тоту. Воєнна драма Жене викликала резонанс у всьому світі, фільм здобув п’ять премій "Сезар" — свою статуетку дістав і Гаспар Ульєль, якого визнали тоді одним з найперспективніших акторів.

Реклама

"Ганнібал: Сходження"

Світове визнання 23-річному акторові приніс фільм "Ганнібал: Сходження", який розповідає про юність Ганнібала Лектера і про те, як у ньому зароджується бажання вбивати людей. За словами самого Гаспара Ульєля, це одна з найскладніших ролей у його кар’єрі — не тому, що Лектер — негативний персонаж, а через те, що в усьому світі глядачі асоціюють образ Ганнібала з тим, якого втілив на екрані великий актор Ентоні Гопкінс. Але зі своїм непростим завданням юний Ульєль впорався — спостерігати за його персонажем моторошно й цікаво водночас.

"Сен-Лоран. Стиль — це я"

У 2014 році Гаспар Ульєль зіграв роль кутюр’є Іва Сен-Лорана — і тоді стало ясно, що цьому акторові до снаги майже будь-які персонажі. Стрічка "Сен-Лоран. Стиль — це я" розповідає про десять яскравих років із життя кутюр’є, з 1965 по 1975 рік, коли Сен-Лоран перебував у розквіті сил, подорожував, надихався і шукав відповіді на важливі питання. Легендарний французький кутюр’є у виконанні Гаспара Ульєля — задумлива, тонка, розумна людина. До слова, П’єр Берже, друг і партнер Сен-Лорана, був проти знімання цього фільму й не дав команді доступу до архівів Дому.

"Це всього лиш кінець світу"

Одна з найкращих робіт не тільки Гаспара Ульєля, а й режисера цієї стрічки Ксав’є Долана. У 2016 році фільм, що зібрав майже всіх зірок сучасного французького кіно, серед яких Наталі Бай, Вінсент Кассель, Маріон Котіяр, Леа Сейду і, власне, Гаспар Ульєль, взяв Гран-прі Каннського кінофестивалю. Головний герой стрічки — письменник Луї, що повертається в рідний дім після 12 років розлуки. Луї хворий, і хоче повідомити своїй родині, що його скоро не стане — але його божевільна родина за звичкою лається і з’ясовує стосунки, не помічаючи драми, яку переживає герой. Багато прихильників Ульєля погодяться, що це одна з найглибших його робіт.

"Один король — одна Франція"

У біографії Гаспара Ульєля було чимало історичних фільмів. Один з них — картина "Один король — одна Франція" 2018 року, яка розповідає про здобуття Бастилії і народження французької республіки. Гаспар Ульєль зіграв юного романтика Базіля, який разом зі своєю коханою, пралею Франсуазою (Адель Енель), очолює вуличні протести. Роль Робесп’єра виконав Луї Гаррель, який, до слова, часто був партнером Гаспара Ульєля на знімальному майданчику.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.