До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих серіалів із зимовою атмосферою

Серіали із зимовою атмосферою — те, що потрібно для перегляду довгими вечорами. До того ж це затишніше робити, коли на вулиці -15 °C. У списку vogue.ua — тільки найкращі й перевірені часом: "Фарго", "Фортітьюд" і, звісно, "Гра престолів".

"Гра престолів"

38 премій "Еммі", тисячі шанувальників у всьому світі й статус мало не найдорожчого серіалу в історії — усе це, звісно, про "Гру престолів". Крім усього іншого, цей серіал навчив світ фрази Winter is coming, яка стала мемом і майже фразеологізмом. Саме Північ — місце, де розгортаються найдраматичніші, найкривавіші й водночас найефектніші сцени "Гри престолів". На Півночі простягається стіна, де давнє братство охороняє державу і її жителів від небезпечної загрози — Білих Ходоків, що мешкають у землях за Стіною й командують армією мерців. Герої на Півночі — а очолює їх харизматичний Джон Сноу — брутальні й сміливі, носять розкішні шуби зі шкіри та хутра, а їхнє волосся вкрите інеєм. Що ж, такої зими точно немає в жодному іншому серіалі!

Реклама
"Фарго"
Серіал "Фарго" знято за мотивами культового однойменного фільму Коенів, який у 1996 році здобув кілька премій "Оскар". У шоу про низку загадкових злочинів, які сталися в провінційному американському містечку, зібралася потужна акторська команда на чолі з оскароносним Біллі Бобом Торнтоном і Мартіном Фріменом. Події розгортаються в невеликому містечку в Міннесоті на березі озера: там майже завжди зима, яка стає ідеальною декорацією для жорстоких вбивств...
"Фортітьюд"

Фортітьюд — вигадане містечко на 800 жителів на Шпіцбергені, в арктичній Норвегії. Холодне й похмуре, воно буквально створене для того, щоб у ньому ставалися страшні й загадкові вбивства, які ніяк не розгадати. Полярні ведмеді, обезголовлені трупи й моторошні віруси — фантазія сценаристів не знає меж, але неймовірні декорації півночі істотно підсилюють враження. Розкішно знятий серіал-головоломка.

"Вікінги"

Автор цього серіалу Майкл Герст знається на видовищному історичному кіно: у його фільмографії — картини "Золотий вік" і "Єлизавета", а за серіали "Тюдори" й "Вікінги" він здобув премію "Еммі". Події першого сезону "Вікінгів" (нині ми чекаємо вже на шостий) відбуваються в Скандинавії VIII століття, у вигаданому поселенні вікінгів на березі моря. Головні герої серіалу — справжні північани, не гірші за тих, що живуть на стіні в "Грі престолів". Передусім це означає, що їм не позичати ані мужності, ані сексуальності, а ще їм дуже пасують хутра.

"Клондайк"

Якщо витратити кілька місяців життя на перегляд всіх восьми сезонів "Гри престолів" ви не готові, але шукаєте щось атмосферне для зимових вечорів, то вам сподобається "Клондайк". Це мінісеріал з трьох епізодів про клондайкську золоту лихоманку. Авантюрну історію про шукачів золота й пригод у Канаді та на Алясці розігрують прекрасні актори: зірка "Гри престолів" Річард Медден (прототипом його героя став реальний історичний персонаж, що наприкінці 1890-х під час золотої лихоманки жив у Канаді), Сем Шепард і Тім Рот, а продюсер проєкту — сам Рідлі Скотт. Епічний серіал з майстерно знятими пейзажами холодної й небезпечної півночі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.