До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів Раяна Гослінга

Раян Гослінг, дворазовий номінант премії "Оскар", лауреат "Золотого глобуса" і один із найзатребуваніших акторів Голлівуду, 12 листопада святкує день народження. Хоч актора часто сприймають як зірку романтичних фільмів, Гослінг проявив себе як серйозний виконавець уже давно: від картин "Фанатик" і "Напів-Нельсон" до "Людина на Місяці". На честь 43-річчя Гослінга Vogue.ua згадує його найкращі роботи.

Раян Гослінг

"Напів-Нельсон", 2006

<b>Полу-Нельсон, 2006</b>

Реклама

Драма режисера Раяна Флека розповідає про наркомана — вчителя міської середньої школи, у житті якого відбувається багато змін завдяки товариству однієї з його учениць. Прем'єра стрічки відбулася в межах конкурсу кінофестивалю "Санденс" 2006 року. Роль у картині "Напів-Нельсон" принесла виконавцю головної ролі Раяну Гослінгу першу номінацію на премію "Оскар". Назва фільму є відсиланням до однойменного прийому боротьби. Примітно й те, що стрічка знята легко і швидко — всього за 23 дні.

"Круті чуваки", 2016

<b>The Nice Guys</b>

"Круті чуваки" — чорна комедія режисера Шейна Блека, в якій зіграли затребувані в Голлівуді актори Рассел Кроу і Раян Гослінг. Дія фільму відбувається в Лос-Анджелесі в 1970-х роках. Найнятий охоронець Джексон Гілі (Кроу) і приватний детектив Голланд Марч (Гослінг) змушені працювати разом, щоб розплутати справу про зниклу дівчину; справу, яка перетворюється на злочин століття.

"Ла-Ла Ленд", 2016

<b>Ла-Ла Ленд, 2016</b>

Третій спільний фільм Раяна Гослінга і Емми Стоун. Мюзикл "Ла-Ла Ленд" режисера Дам'єна Шазеля — це історія кохання джазового музиканта Себастьяна і акторки Мії. Прем'єра фільму відбулася на Венеційському кінофестивалі 2016 року. "Ла-Ла Ленд" отримав позитивні відгуки від кінокритиків і приголомшив усіх під час сезону кінонагород. Зокрема, роль Себастьяна принесла Гослінгу другу номінацію на "Оскара".

"Той, що біжить по лезу 2049", 2017

<b>blade runner</b>

"Той, що біжить по лезу 2049" — перший високобюджетний блокбастер у кар'єрі Гослінга і перша роль в амплуа героя фантастичного фільму. Це друга частина культового фільму "Той, що біжить по лезу". Warner Brothers не наважувалися взятися за сиквел понад 20 років. Головні ролі у кінострічці виконали Раян Гослінг і Гаррісон Форд. Режисером працював Дені Вільнев — франко-канадський режисер, який зняв "Прибуття", а Рідлі Скотт, автор першої частини, став продюсером.

"Людина на Місяці", 2018

<b>Человек на Луне, 2018</b>

"Людина на Місяці" — фільм про життя американського астронавта Ніла Армстронга в 1960-і роки, перше прибуття людини на Місяць і закулісся роботи NASA під час місії "Аполлон-11". Головну роль довірили зіграти Гослінгу. Це друга спільна робота актора і режисера Дам'єна Шазеля. Цікаво, що перша співпраця з Гослінгом принесла молодому режисерові "Оскара" за "Ла-Ла Ленд". В основі сценарію "Людини на Місяці" — книжка Джеймса Генсена "Перша людина: Життя Ніла О. Армстронга". Дженет Шерон, дружину Армстронга, зіграла британська акторка Клер Фой.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.