До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 літніх фільмів від жінок-режисерів

Коли на вулиці дуже спекотно, то все, чого хочеться – сидіти в прохолодному місці, пити смачні напої і просто відпочивати. А для атмосфери варто включити фільм про літо, знятий жінкою-режисером. Vogue UA вибрав п'ять відмінних варіантів.

Болото, 2001
Кадр з фільму "Болото", 2001

Події дебютного фільму Лукреції Мартель відбуваються в жаркій Аргентині. Це історія про трагікомічне життя буржуазної сім'ї, члени якої приємно вбивають час, щодня розпивають алкоголь. Легкість фільму і щира гра акторів не можуть не затягнути в це кінематографічне диво.

Реклама
Таємне життя бджіл, 2008
Кадр з фільму "Таємне життя бджіл", 2008

Ця зворушлива історія від Джини Принс-Байтвуд про життя на півдні США в середині шістдесятих. Молода дівчина на ім'я Лілі в супроводі своєї економки тікає від батька, що ображає її, щоб сховатися у сестер Боутрайт. Це самодостатнє сімейство обдарованих афроамериканських жінок запрошує її в свій світ бджільництва. Незабаром Лілі дізнається, що сестри Боутрайт пов'язані з минулим її матері. Окрім цього, у фільму ще і зоряний акторський склад на чолі з Квін Латіфою і Алішею Кіс.

Шибеник, 2011
Кадр з фільма "Шибеник", 2011

У фільму Селін Ск'ямма є всі класичні риси літньої радості: діти, що граються цілими днями і батьки, яких ніде не видно. Сім'я з двома дітьми переїжджає на нове місце. 10-річна Лаура – типовий томбой: хлопчачий одяг, коротка стрижка, постава і, звичайно ж, поведінка. Новим знайомим вона одразу здається хлопчиком, що її абсолютно не бентежить. Лаура презентує себе дітям як Мігель і навіть починає фліртувати зі старшою дівчинкою. Фільм "Шибеник" – це вміло намальований чутливий портрет транссексуальної дитини, що стикається з проблемою самоідентифікації і відносин з однолітками.

Сніданок з Кертісом, 2012
Кадр з фільма "Сніданок з Кертісом", 2012

Головний герой Сід – книготорговець, прихильник естетики бохо і любитель червоного вина. Він намагається потоваришувати з незграбним сусідським хлопчиком, що вчиться вдома. Цей фільм Лори Колелли огортає, як туманний, сонячний день, проведений зі старими друзями. І як сказав сам Пол Томас Андерсон: "Цей фільм змушує усміхатися від початку до кінця".

Дива, 2014
Кадр з фільма "Дива", 2014

Цей фільм Аліче Рорвахер, фаворитки Каннського кінофестивалю 2014 року, розповідає історію життя сім'ї, що живе в сільській глушині Тоскани. Незабаром в цьому районі з'являється телевізійне шоу під назвою "Країна чудес", яке намагається капіталізувати автентичність старого світу місцевих жителів. Джельсоміна, скромна, але сильна духом дівчина-підліток, дізнається, що шоу проводить конкурс: фермери в цьому районі можуть конкурувати за те, щоб їх продукти представили в програмі. Поки її батько відмовляється брати участь, її мати відкрита для цієї ідеї. Конфлікт розростається, і Джельсоміна намагається знайти баланс між своїм бажанням бути частиною сучасного світу та батьківськими спробами відсторонитись від нього. Одна з головних ролей у фільмі дісталася прекрасній Моніці Беллуччі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.