До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 культових фільмів з Міллою Йовович

Американській акторці і моделі українського походження Міллі Йовович 17 грудня виповнюється 48 років. У день народження акторки vogue.ua згадує її культові ролі.

Міла Йовович у зніманні для українського Vogue

"Повернення у блакитну лагуну", 1991

"Повернення у блакитну лагуну" — водночас сиквел і римейк фільму "Блакитна лагуна" 1980 року, де головні ролі виконали Брук Шилдс і Крістофер Аткінс. Обидві стрічки зняті за романом "Сади Бога" Генрі де Вер Стекпула.

Реклама
Мілла Йовович і Браян Краузе у фільмі "Повернення у блакитну лагуну"

Ця робінзонада розповідає історію Річарда (Браян Краузе) і Лілі (Мілла Йовович), які за невідомих обставин, ще у дитячому віці, потрапили на безлюдний острів. Там виросли, влаштували побут і закохалися одне в одного. Проживши більшу частину життя на острові, їм потрібно вирішити — залишатися чи повертатися до цивілізації. Незважаючи на те, що це перша головна роль у кар'єрі акторки, Йовович не раз підкреслювала, що вважає фільм своєю найгіршою роботою. З цим твердженням погодилися і критики, і глядачі: у стрічки п'ять номінацій на "Золоту малину" і 0% рейтинг на сайті Rotten Tomatoes.

Мілла Йовович і Браян Краузе у фільмі "Повернення у блакитну лагуну"

"П'ятий елемент", 1997

"П'ятий елемент" — фантастичний бойовик Люка Бессона, сценарій до якого він створив ще коли був школярем. Сюжет розповідає історію про те, як злі сили всесвітнього масштабу об'єднуються, щоб погубити людство і запанувати над усім світом. Їхній владі погрожують п'ять елементів, одним з яких є дівчина Лілу (Мілла Йовович). Таксист Корбен Даллас (Брюс Вілліс) стає її захисником, вони намагаються врятувати світ, коли проти них озброїлася вся міжгалактична нечисть, на чолі якої стоїть збройний магнат Еммануель Зорг (Гері Олдмен).

Мілла Йовович і Брюс Вілліс у фільмі "П'ятий елемент"

Міллу Йовович обрали на цю роль з 3 000 акторок. Бюджет картини склав 90 мільйонів доларів і на момент виходу це був найбільш високобюджетний фільм в історії, знятий за межами Голлівуду. Художником костюмів став Жан-Поль Готьє, який розробив більше 900 образів.

Мілла Йовович і Брюс Вілліс у фільмі "П'ятий елемент"

"Жанна д’Арк", 1999

Історична драма Люка Бессона "Жанна д'Арк" оповідає про Орлеанську діву, національну героїню Франції, одну з командувачів французькими військами в Столітній війні. Фільм оснований на реальних подіях, а практично всі персонажі — колись живі люди, яких зображував золотий акторський склад. У фільмі зіграли Мілла Йовович, Джон Малкович, Дастін Гоффман і Фей Данавей. Знімання драми тривали 9 місяців.

Мілла Йовович у фільмі "Жанна д’Арк"

"Оселя зла", 2002

"Оселя зла" — це фантастичний фільм жахів Пола Вільяма Скотта Андерсона, знятий за однойменною японською відеогрою. Сюжет зосереджений на історії дівчини Еліс, яка втратила пам'ять і потрапила в секретну лабораторію, де після витоку небезпечного вірусу через дії комп'ютерного інтелекту гинуть всі співробітники. Вірус вирвався назовні, а Еліс разом з підготовленою групою має знешкодити його.

Мілла Йовович у фільмі "Оселя зла"

На головну роль розглядали безліч кандидаток, але Йовович заявила Андресону, що вона єдина, хто може зіграти цю роль. Режисера так підкорила впевненість акторки, що після зйомок вони побралися. Роль Еліс — найдовша і найвідоміша робота Йовович. Проєкт розтягнувся на 6 повноцінних фільмів, які знімали з 2002 до 2017 року. Для однієї з найефектніших сцен фільму, коли Еліс відштовхується від стіни, щоб вдарити пса-зомбі, Мілла Йовович тренувалася три місяці. Дрібні рани і синці на тілі Мілли Йовович були справжніми, оскільки майже всі трюки вона виконувала самотужки.

Мілла Йовович у фільмі "Оселя зла"

"Ультрафіолет", 2006

"Ультрафіолет" зняв режисер "Еквілібріума" та майстер фантастичних історій Курт Віммер. Стрічка розповідає про альтернативне майбутнє, де з військової лабораторії вирвався вірус, що заразив частину людства. На чолі війни з мутантами — інфікована жінка з незвичайними здібностями, головне завдання якої — захистити свою расу від винищення. Примітно, що сценарій фільму з самого початку розроблений під Мілу Йовович, і, ймовірно, натхненний роллю Мілли у стрічці "Оселя зла", до якого в "Ультрафіолеті" є кілька відсилань.

Мілла Йовович у фільмі "Ультрафіолет"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.