До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 фільми, за які Леонардо ді Капріо не отримав "Оскара"

Леонардо ді Капріо був п'ять разів номінований на "Оскара", але отримав його лише раз – 2016 року за кінострічку "Легенда Г'ю Гласса". Сьогодні акторові виповнюється 48 років, а Vogue.ua згадує чотири чудові фільми з Леонардо ді Капріо в головній ролі, за які він не отримав "Оскара", – але які від цього анітрохи не гірші.

"Що гнітить Гілберта Грейпа"

У 19 років ді Капріо виконав свою першу значну роль у стрічці відомого шведського режисера Лассе Гальстрема "Що гнітить Гілберта Грейпа". Молодий актор зіграв зовсім недитячу роль – 18-річного розумово відсталого хлопця, який може померти в будь-яку хвилину. Лео вдалося передати тонкощі психіки хворої дитини зокрема тому, що перед зйомками він відвідував дитячі будинки, де перебували діти з уповільненим розвитком. "Що гнітить Гілберта Грейпа" став першою номінацією на "Оскара" для актора.

Реклама
"Кривавий діамант"

"Кривавий діамант" – історія про молодого контрабандиста, який збуває алмази в Сьєрра-Леоні під час громадянської війни в кінці 90-х. Цей брутальний і захопливий трилер отримав п'ять номінацій на "Оскара", серед них номінували і ді Капріо за "Найкращу чоловічу роль". Але актор програв Форесту Вітакеру, який отримав "Оскара" за складну соціальну роль – президента Уганди у фільмі "Останній король Шотландії".

"Авіатор"

Дружба і співпраця Мартіна Скорсезе і Леонардо ді Капріо подарували світові кілька відмінних фільмів: "Банди Нью-Йорка", "Відступники", "Острів проклятих", "Вовк з Уолл-стрит", "Авіатор". Останній, який розповідає про долю винахідника і льотчика Говарда Г'юза, був номінований на 11 "Оскарів". Не тільки в ключових номінаціях, а й за звук, монтаж і дизайн костюмів. Ді Капріо в ролі ексцентричного і темпераментного Говарда Г'юза в ідеально скроєних костюмах – розкішний.

"Вовк з Уолл-стрит"

Ще одна співпраця з Мартіном Скорсезе і ще одна номінація на "Оскара" для актора. Шанси отримати "Оскара" за роль харизматичного і захопленого грошима брокера Джордана Белфорта були великими, але статуетка дісталась Меттью Макконегі за фільм "Далласький клуб покупців" – це була справедлива боротьба. Зате ді Капріо свою роль у стрічці "Вовк з Уолл-стрит" називає улюбленою за останні роки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.