До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, знятих у Французькій Рив'єрі

Літо тут, як і наша потреба в сонці і морі. Це бажання відчувається особливо сильно, коли сидиш на роботі, і все, про що можеш думати – південь Франції. Щоб хоч ненадовго вгамувати цю спрагу пригод, Vogue.ua пропонує подивитися декілька фільмів, знятих на Французькій Рив'єрі.

"Спіймати злодія", 1955

Джон Робі давно зав'язав з кримінальним минулим, вирушив "на пенсію" і елегантно пропалював життя на французькій Рив'єрі. Але в один із днів до Робі навідуються працівники кримінальної поліції, які проводять розслідування у зв'язку з крадіжкою коштовностей. Підозри, природно, падають на Робі, який в минулому був професійним злодієм. А справа в тому, що всі злочини були виконані саме в його стилі. Щоб зняти з себе підозри, він втікає з метою знайти імітатора і довести свою невинність.

Реклама
"І Бог створив жінку", 1956

У цьому фільмі нам розповідають історію вихованої в сирітському притулку юної красуні Жюльєтт. Вона живе в Сен-Тропе, продає газети і несвідомо зводить з розуму, буквально, всіх чоловіків в околиці. Але в її серці є місце тільки для Антуана Тардьє – члена почесного сімейства, який не поспішає пов'язувати своє життя з дівчиною сумнівної репутації. Зате його молодший брат, Мішель, таємно закоханий в Жюльєтт і готовий на все заради її уваги. Ще одним шанувальником темпераментної дівчини є місцевий багатій Ерік Карадін, що задумав неприємну аферу з метою зробити дівчину своєю утриманкою.

"Привіт, смутку!", 1958

Фільм "Привіт, смутку!", знятий за однойменним твором Франсуази Саган, став майже таким же знаковим, як і сам роман. Сімнадцятирічна донька і її батько проводять незабутнє ліниве літо на Французькій Рив'єрі, аж поки його дівчина не приєднується до них. У свою чергу, звичка дівчинки-підлітка бути в компанії старших чоловіків набуває вельми вагоме місце в її житті.

Роман був хітом, тому що теми нудьги, похоті і романтики були новизною в 50-і роки. Більш провокаційними вони стали, коли про них написала вісімнадцятирічна письменниця, чиє життя було схоже на долю її героїні. Чи варто говорити, який резонанс викликав фільм?

"Борсаліно", 1970

Для зйомок цього фільму вдалось дістати двох найбільш знакових французьких акторів: Алена Делона і Жан-Поля Бельмондо. Саме вони виконують ролі молодих гангстерів Рока Сіффреді і Франсуа Капела, які спочатку б'ються за дівчину, перш ніж перетворити своє суперництво в плідне партнерство. З моменту виходу стрічки, вона була визнана однією з найкращих гангстерських картин в історії кіно.

"Магія місячного сяйва", 2014

Шанувальники американської літератури, схоже, є основною цільовою аудиторією Вуді Аллена для цього фільму. Режисер дуже вміло створює атмосферу романів Фітцджеральда у сюжеті, присвяченому своїм улюбленим темам: магії, вірі, життю, смерті і похмурій реальності. Можливо, це не найкращий фільм Аллена, але він професійно використовує чарівність своєї постановки і, як зазвичай, демонструє дуже хороші виступи від провідних акторів, Коліна Ферта і Емми Стоун.

Дії фільму відбуваються 1928 року. Відомий ілюзіоніст на прохання свого друга і колеги прибуває на Лазурний Берег викрити молоду шарлатанку, що "вміє" викликати духів померлих. Вона зачарувала багатого спадкоємця і його мати-вдову, що не влаштовує інших членів сім'ї.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.