До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 фільмів з Джорджем Клуні, які хочеться переглянути

У це важко повірити, але Джордж Клуні знімається у фільмах ще з кінця 70-х років. Упродовж 40 з гаком років у Голлівуді він взяв участь у багатьох яскравих проєктах. Сьогодні Клуні виповнюється 60 років, а Vogue UA згадує п’ять стрічок з участю актора, які неодмінно захочеться переглянути.

Джордж Клуні в серіалі "Сестри"
"Від заходу до світанку", 1996

Культовий фільм Роберта Родрігеса за сценарієм Квентіна Тарантіно відіграв особливу роль у кар’єрі Клуні: по суті, після успішного серіалу "Швидка допомога" це була його перша роль у Голлівуді й відразу така неординарна. У фільмі він грає втікача-грабіжника Сета Гекко, який провертає свої криваві справи на пару з братом Річі у виконанні Тарантіно. За цю роль Клуні дістав премію "прорив року", і після він мав удосталь прекрасних пропозицій — "Одного чудового дня", "Бетмен і Робін".

Реклама
"Поза полем зору", 1998
Джордж Клуні у фільмі "Поза полем зору", 1998

Перша співпраця Джорджа Клуні з режисером Стівеном Содербергом, що випередила вихід культової трилогії про Денні Оушена, де пізніше Клуні також виконає головну роль. "Поза полем зору" розповідає про привабливого грабіжника банків, який закохується в агента ФБР (Дженніфер Лопес), яка намагається розкрити одну з його схем. Номінований на дві премії "Оскар", цей фільм зробив Клуні кінозіркою і названий одним з найсексуальніших в історії кіно.

"Одинадцять друзів Оушена", 2001
Джордж Клуні, Бред Пітт, Метт Деймон, Елліотт Гулд і Дон Чідл у фільмі "Одинадцять друзів Оушена", 2001

Наступна співпраця Клуні й Содерберга і ще одна кінострічка про грабіжників — розповідає історію професійного шахрая Денні Оушена, який щойно вийшов з в’язниці й замість того, щоб стати законослухняним громадянином, починає готувати нову схему пограбування. У результаті історія Денні перетворилася на успішну франшизу, з величезними касовими зборами й безпрецедентним акторським складом. Крім Клуні, у фільмі знялися Бред Пітт, Метт Деймон, Дон Чідл, Енді Гарсія, Берні Мак і Джулія Робертс. Фільм мав успіх у прокаті й у критиків, і був одним з найкасовіших фільмів 2001 року із 450 мільйонами доларів.

"Сиріана", 2005
Джордж Клуні у фільмі "Сиріана", 2005

"Сиріана" сценариста й режисера Стефана Гагана стала своєрідною кульмінацією кар’єри Клуні. Клуні зіграв роль офіцера ЦРУ, яку відзначили "Оскаром". Стрічку знято за мотивами книжки колишнього працівника оперативного управління ЦРУ Роберта Бера "Не бачити зла". Для цього фільму Клуні набрав понад 10 кг ваги.

"Незрівнянний містер Фокс", 2009
Кадр з мультфільму "Незрівнянний містер Фокс", 2009

Чарівність Клуні вповні розквітла саме в мультфільмі Веса Андерсона "Незрівнянний містер Фокс", знятому за мотивами однойменної книжки Роальда Даля. Зухвалий, зарозумілий Лис, який обожнює влаштовувати рейди на курники, — такого незвичного персонажа грає Клуні. "Фантастичний містер Фокс" — анімаційна стрічка, і весь характер героя Джордж передає саме голосом. Однак цього голосу аж задосить, щоб привернути увагу. Також головних персонажів озвучили Меріл Стріп, Джейсон Шварцман, Білл Мюррей і Віллем Дефо.

"Хай живе Цезар!", 2016
Джордж Клуні у фільмі "Хай живе Цезар!", 2016

"Хай живе Цезар!" — повністю авторська робота братів Коенів. Це Едді Меннікс (Джош Бролін), який працював у голлівудській кіноіндустрії в 50-х роках. Едді намагається з’ясувати, що сталося з відомим і популярним актором (Клуні), який зник під час фільмування біблійного епосу. Це четверта спільна робота братів Коенів і актора Джорджа Клуні. У найкращих традиціях Коенів, Ітан і Джоел зібрали всі діаманти Голлівуду у своїй стрічці: це Джош Бролін, Олден Еренрайк, Рейф Файнс, Джона Гілл, Скарлетт Йоганссон, Френсіс Макдорманд, Тільда ​​Свінтон і Ченнінг Татум.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.