До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

14 найбільш естетичних фільмів про кохання

Напередодні свята усіх закоханих, Vogue.ua пропонує переглянути підбірку з 14-ти найбільш естетичних фільмів про кохання.

"Патерсон" (2016)
Голшіфте Фарагані) домашня господиня, яка одного дня – розмальовує штори, другого – вчиться грати на гітарі, а третього – вигадує новий рецепт для кексів. Ця затишна кінокартина про побутове кохання тішить гарними кадрами та вдалою кольорокорекцією.

Кадри з фільму "Патерсон"
"Так!" (2004)

Британська незалжена режисерка Саллі Поттер презентує фільм про міжнаціональне кохання двох дорослих людей. Вона – нещасливий у шлюбі науковець, він – ліванський хірург, змушений у Нью-Йорку працювати поваром. Це кінокартина не про гроші, не про упередження і не про зраду. Це фільм про любов, яка зводить з розуму і змушує йти на найбільші провокації найвідповідальніших людей. Прибиральниця тут роздумує про сенс буття, а усі герої говорять віршами, що додає картині родзинки.

Реклама
Кадри з фільму "Так!"
"Любов" (2015)

Французький режисер Гаспар Ное красу знаходить не лише у коханні, але й в еротиці. Мерф одружений і має сина. Але одного дня йому телефонує мати його колишньої дівчини Електри. Вона каже, що її донька зникла декілька місяців тому. Це викликає у нього цілу низку щасливих спогадів про їхнє кохання. Фільм вражає величезною кількістю реалістичних сексуальних сцен та фантазій.

Кадри з фільму "Любов"
"Ла-ла ленд" (2016)

Емма Стоун з Раяном Гослінгом у драматичному мюзиклі "Ла-Ла ленд" грають амбітних молодих людей. Він мріє про свій джазовий клуб, а вона хоче стати актрисою. Вони закохуються і дарують один одному натхнення і мотивацію діяти. Під чудовий музичний супровід, звісно ж. Кінокартина здобула премію "Оскар" у семи номінаціях: "Найкращий режисер", "Найкраща акторка", "Найкращий оператор", "Найкраща оригінальна музика", "Найкраща пісня", "Найкращий художник-постановник".

Кадри з фільму "Ла-ла ленд"
"Одного разу" (2006)

Для тих, хто у захваті від "Ла-ла ленду", пропонуємо до перегляду ірландський мюзикл "Одного разу". Головний герой – вуличний музикант, який мріє писати власні твори, але збирає гроші вже ненависними собі хітами. Героїня – іммігрантка з Чехії і мати одиначка, яка намагається заробити на життя будь-яким способом. Їхня зустріч сталася тоді, коли обом це було потрібно, і відкрила їх з нового боку, даруючи найщиріше почуття.

Кадри з фільму "Одного разу"
"Фонтан" (2006)

У стрічці переплітаються три сюжетні лінії: похід конкіскадтора Томаса у пошуках Дерева Життя; намагання лікаря Тома Крео винайти ліки від раку, щоб врятувати свою дружину Іззі від смерті, та космічна подорож людини майбутнього за вічним життям. І хоча обсяг матеріалу, поданий режисером Дарреном Аронофскі вражає, основний посил кінокартини дуже простий: вічного життя не існує, існує лише вічна любов.

Кадри з фільму "Фонтан"
"Виживуть тільки коханці" (2013)

Ще один фільм талановитого американського режисера Джима Джармуша. Герої фільму — тисячолітні вампіри Адам (Том Гіддлстон) та Єва (Тільда Свінтон). Адам — депресивний талановитий музикант з Детройта. Він не виходить вдень з дому і не в захваті від того, куди котиться світ. Його кохана Єва обожнює поезію і стильно одягається. Їхні почуття, водночас ніжні і сильні, зачаровують, як і зйомка.

Кадри з фільму "Виживуть тільки коханці"
"Буря" (2010)

"Буря" – екранізація, мабуть, найскладнішого твору Шекспіра. Просперу та її доньку Міранду злий король відсилає на острів, убивши батька сімейства. Через кілька років він відправляє туди корабель. На борту – його син Фердинанд. Проспера влаштовує бурю, захопивши екіпаж корабля у пастку. Але між Мірандою та Фердинандом спалахують відверті почуття, які ставлять мати перед складним вибором: щастя доньки чи помста.

Кадри з фільму "Буря"
"Перед північчю" (2013)

Третій фільм у трилогії режисера Річарда Лінклейтера. Ми спостерігаємо за чоловіком і жінкою, що кохають одне одного протягом багатьох років. У фільмі "Перед світанком" – вони вперше зустрічаються у потязі у Відні. У "Перед заходом" – їм дано шанс зустрітися вдруге у Парижі. Тут вони пов'язують свої долі назавжди. А от "Перед північчю" – це картина про те, як кохати один одного у дорослому житті по-юнацьки, попри сім'ю та дітей.

Кадри з фільму "Перед північчю"
"Королівство повного місяця" (2012)

Режисер оскароносного фільму "Готель Гранд Будапешт" Вес Андерсон автор не одного кіношедевру. "Королівство повного місяця" цьому доказ. Сюзі Бішоп 12 років. Вона листується із бойскаутом на ім'я Сем Шакаскі. Разом вони домовляються втекти подалі від дорослих. Сховавшись поблизу річки у далекому лісі, хлопчик і дівчинка вперше закохуються і щирість їхніх почуттів зворушує. Але Вес Андерсон не залишає нас без посмішки, відправивши на пошуки дітей Білла Мюрея, Тільду Свінтон і Брюса Вілліса.

Кадри з фільму "Королівство повного місяця"
"Великий Гетсбі" (2013)

Нік Керравей приїздить до Нью-Йорка, де оселяється у невеликому будинку на Лонг-Айленді, поряд з розкішною віллою заможного і таємничого Джея Гетсбі. Він постійно влаштовує гучні вечірки. Якось на одну з них Джей запрошує Ніка. Після цього вони стають друзями і Керравей дізнається, що Джей вже багато років закоханий у його кузину Дейзі, яка живе по той бік затоки. Вона одружена, але не може забути про Гетсбі. Це історія про те, як людина може безкорисно кохати усе життя. У головній ролі – Леонардо ді Капріо та Керрі Маліган.

Кадри з фільму "Великий Гетсбі"
"Вічне сяйво чистого розуму" (2004)

Коли стосунки заходять у глухий кут, головні герої фільму "Вічне сяйво чистого розуму" стирають собі пам'ять один про одного. Він мрійливий меланхолік. Вона – весела і життєрадісна працівниця книжкогового магазину. Після важкого періоду у стосунках, вони вирішують забути один про одного. У їхньому світі це можливо, адже існує клінічний шлях стирання пам'яті. Але життя зводить їх знову у вагоні потяга, щоб дати почуттям спалахнути по-новому.

Кадри з фільму "Вічне сяйво чистого розуму"
"Коханці" (2008)

Леонард намагався вчинити самогубство, а тепер живе з батьками. Вони знайшли йому майбутню дружину – Сандру, дочку бізнесмена. Вона спокійна і лагідна. За сусідством живе Мішель. Красива, таємнича і небезпечна дівчина. Леонард закохується в неї. За банальним сюжетом (взятим з "Білі ночі" Достоєвського), приховані почуття величезних масштабів та вибір, перед яким стоїть головний герой. А ще хороша акторська гра та операторська майстерність.

Кадри з фільму "Коханці"
"Амелі" (2001)

Французький режисер Жан-П'єр Жене створив настільки яскраву та привабливу історію кохання, що без неї сучасна естетика просто немислима. "Амелі" – це досконале поєднання фарб, ритму, музики і натхнення. Головна героїня фільму дивакувата дівчина наважується допомогти хлопцю, який випадково залишає альбом з фотографіями біля фотокабінки, знайти таємничого чоловіка на його світлинах. І з цієї історії виходить абсолютно несподіване і таке потрібне їй кохання.

Кадри з фільму "Амелі"

Текст: Дарія Гуцалюк

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.