До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У галереї Naked Room відкривається виставка Люсі Іванової. Не віртуальна

На щастя, Київ починає повільно оживати після карантину. І хоча на повноцінні вернісажі нам доведеться чекати ще дуже довго, побачити гарний живопис можна буде зовсім скоро. 20 травня в галереї Naked Room відкриється довгоочікувана виставка Люсі Іванової. Перебувати в галереї можна тільки в масці й за умови, що в просторі буде не більш як п’ять осіб.

Люся Іванова (фото Василина Врублевська)

Про підготовку виставки й новий формат відвідування Vogue.ua розповідає її співкураторка Лізавета Герман. "Виставка Люсі стала подвійно довгоочікуваною — вона готувала нові роботи рівно рік з тієї миті, як опинилася наодинці з порожніми стінами своєї майстерні після успіху виставки "Річ не в собі" в нашій галереї. За день до вернісажу почався карантин — і очікування розтягнулося ще на два місяці. Ми не думали над експозицією дистанційно, чекали моменту, коли роботи увійдуть у простір — і розвісили все дуже швидко й природно, ніби ця виставка тут вже давно. Полотна дуже різні, це не серія, не монолітний проєкт. Люсина живописна мова тут, безумовно, прочитується, є "містки" до минулої виставки, до окремих образів, які вона тепер розвиває набагато сміливіше й упевненіше. А ще стало більше великоформатних полотен. Люся для нас і справді особлива художниця — ми дуже привілейовані тим, що маємо змогу постійного діалогу з однією з найцікавіших художниць нашого покоління".

Реклама

"Формат виставки — у дусі часу. Не більш як п’ять гостей у залі, обов’язково в масках (до речі, буде limited edition масок з принтом робіт Люсі). Можна також домовитися про private appointment з кураторками й художницею в певні дні. На жаль, практику вернісажів відкладемо до безпечної пори. Але взагалі так навіть добре — мені здається, за час карантину містяни навчилися цінувати можливість ділити не віртуально простір і час одне з одним і мистецтвом. Ця виставка потребує уваги й не терпить метушні. Думаю, що ми всі можемо дозволити собі таку розкіш тепер".

Робота із серії Gym, 2019

Велике інтерв’ю з художницею Люсею Івановою можна прочитати тут.

Виставка "Ще" працюватиме в Naked Room з 20 травня по 28 червня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.